Victor Micula, condamnat la doi ani de închisoare. Sentința nu e definitivă și nu contează, pentru că faptele se prescriu în august
Victor Micula, condamnat la doi ani de închisoare. Sentința nu e definitivă și nu contează, pentru că faptele se prescriu în august

Victor Micula, fiul milionarului Viorel Micula, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Oradea într-un dosar în care este acuzat de 18 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, precum și de 13 infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform informațiilor, Victor Micula a fost implicat într-un incident în 2019, când a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea, în timpul unei curse de mașini filmate și postate pe Facebook de către un vlogger.

Anchetatorii au arătat că arma folosită era o pușcă letală semiautomată, de calibrul 7,62×39 mm. Victor Micula a obținut arma de la un amic și a continuat să încalce legea, cumpărând ulterior alte arme și sute de cartușe într-o perioadă de o lună, potrivit eBihoreanul.

Procurorii au arătat că a fost vorba despre o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62×39 mm”.

Anchetatorii au mai arătat că Micula a luat arma de la un amic de-ai săi, Cristian Matei, şi a continuat să încalce legea, în perioada 30 aprilie – 29 mai 2019. Astfel, într-o singură lună, el a cumpărat 10 arme și sute de cartușe, în valoare de 40.000 euro, prin intermediul unui interpus, Sergiu Gabriel Hava, care avea permis.

Sentința pronunțată împotriva lui Victor Micula nu este definitivă și este de așteptat să fie contestată de către avocații săi. Totodată, faptele pentru care a fost condamnat se prescriu în luna august a acestui an.

Victor Micula a fost implicat anterior în mai multe scandaluri și a fost subiect de presă din cauza unor declarații controversate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *