Vladimir Putin discurs ambasadori 640x400 1

Moment stânjenitor la Kremlin. În timp ce își încheia miercuri discursul adresat noilor ambasadori străini în Rusia, Vladimir Putin a lăsat câteva secunde de tăcere, așteptând aplauzele. Dar cei 17 reprezentanți străini nu au reacționat. Șeful statului a părăsit apoi sala, scrie BFM TV.

„Vă doresc mult succes și vă mulțumesc pentru atenția acordată”. Această frază, care a sunat sfârșitul discursului președintelui rus în fața ambasadorilor, a fost urmată de o tăcere lungă. Niciunul dintre ei nu a reacționat și nici nu a aplaudat. „Asta e tot. Acesta este sfârșitul nefericit al ceremoniei noastre”, a adăugat el, pentru a se asigura că reprezentanții străini au înțeles că discursul său s-a încheiat.

Imaginându-și probabil o problemă de traducere, maestrul de la Kremlin a trecut apoi la limba engleză, urându-le din nou ambasadorilor „toate cele bune”, înainte de a părăsi sala cu un gest din mână.

Șaptesprezece ambasadori

Printre cei 17 ambasadori prezenți s-au numărat Abhazia, Brunei Darussalam, Cambodgia, Danemarca, Statele Unite, Irak, Guineea, Guineea Ecuatorială, Honduras, Uniunea Europeană, Norvegia, Oman, Paraguay, Paraguay, Macedonia de Nord, Mexic, Siria și Zimbabwe.

În timpul discursului său adresat noului ambasador al SUA în Rusia, Vladimir Putin a vorbit și despre relațiile dintre Washington și Moscova.

„Nu pot să nu spun că sprijinul Statelor Unite (…) pentru lovitura de stat de la Kiev din 2014 a dus în cele din urmă la actuala criză ucraineană”, a declarat Vladimir Putin.

El a mai spus că dorește ca relațiile ruso-americane să se bazeze exclusiv pe „principiile corectitudinii, respectului pentru suveranitatea și interesele fiecăruia și neamestecului în afacerile interne”, la o săptămână după arestarea unui jurnalist de la Wall Street Journal, acuzat de „spionaj” în Rusia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *