collage 2 scaled 1

Marți, la ora la care mai mulți sindicaliști ai Europol, sindicatul polițiștilor europeni, protestau în fața Ministerului de Interne, șefii instituției participau la festivitățile care marcau 18 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție, relatează TVR.

Potrivit materialului difuzat aseară în Jurnalul TVR de la ora 20.00, presa nu a fost anunțată despre festivitățile prilejuite de aniversarea înființării DGA, iar când echipa de jurnaliști a ajuns marți la sediul Direcției, a găsit poarta larg deschisă pentru invitați. Apoi a fost închisă, iar ministrul de interne tocmai plecase. Prezența lui Bode la eveniment a fost, de altfel, confirmată chiar de DGA într-un comunicat de presă. După premierea ofiţerilor, momentul festiv a continuat în curtea instituției, unde a fost întinsă masa și membri ai Ansamblului Doina al Armatei au întreţinut atmosfera.

Marius Popescu, TVR. Îmi pare bine. Domnul Târnăcop cu camera. Spuneți-mi, cu ce vă putem ajuta? Jandarm: Un buletin sau… M.P: Dar de ce presiunea asta? Jandarm: Nu e nicio presiune. M.P: Am venit și noi la 18 ani de DGA. Jandarm: Un act de identitate ca să știu cine ne filmează. M.P: Cum să nu, poftiți. De ce mă legitimați? Jandarm: Să știm și noi cine ne filmează. M.P: Păi întrebați la biroul de presă. Am sunat, ei știu că sunt aici.

Surse autorizate citate de Marius Popescu, reporterul TVR, au precizat că gustările au fost plătite cu bani strânși în urma unei chete: „Surse din cadrul DGA susțin că fiecărui șef de structură i s-ar fi solicitat 200 de lei pentru organizarea festivităților de astăzi”.

Materialul a fost prezentat aseară în principalul jurnal de știri al TVR 1, la ora 20.30 și publicat câteva minute mai târziu pe site-ul stiri.tvr.ro. Miercuri, știrea nu a putut fi accesată pentru câteva ore, dar linkul putea fi găsit pe Google, însă ducea către homepage-ul site-ului. A reapărut după o oră. Materialul video era însă postat pe YouTube.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *