Viktor Orban și Robert Fico au lansat un atac coordonat împotriva Ucrainei, exprimându-și opinii controversate privind suveranitatea și teritoriile disputate. Viktor Orban a declarat că Ucraina nu mai poate fi considerată un stat suveran, ci un protectorat al Occidentului, depinzând complet de sprijinul financiar și militar al UE și SUA pentru a supraviețui.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a subliniat necesitatea unei zone tampon între NATO și Rusia, sugerând că Ucraina ar putea fi exact acest lucru. Orban a menționat că Rusia a avertizat că nu va tolera extinderea NATO către granițele sale.

Ucraina nu mai este un stat suveran. Ucraina este acum doar un protectorat al Occidentului. Deci, fără a primi banii și armele de la Uniunea Europeană și de la Statele Unite, Ucraina ca stat ar înceta să mai existe”, a declarat Orban la Conferința Națională a Conservatorismului de la Bruxelles, transmite B1TV.

În același context, premierul slovac Robert Fico a afirmat că Donbasul și Crimeea vor rămâne parte din Rusia pentru totdeauna, exprimându-și opinia că rușii nu vor renunța la aceste teritorii. Fico a subliniat că conflictul dintre Rusia și Ucraina nu are o soluție militară și că ambele părți trebuie să facă concesii pentru a ajunge la pace.

Din punctul de vedere al dreptului internațional, fiecare dintre noi recunoaște integritatea teritorială a altei țări, suveranitatea acesteia și inviolabilitatea granițelor. Aceasta este o bună practică de drept internațional. Totuși, eu spun că rușii nu vor da niciodată Crimeea înapoi, nici nu vor părăsi rușii Donbass și Lugansk”, a spus premierul polonez.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *