Premierul ungar Viktor Orban a criticat recent Ucraina, spunând că dacă vom face ceea ce ne cere președintele ucrainean vom intra în al treilea război mondial, deoarece NATO va trebui să lupte cu Rusia.

Orban a spus că Ucraina este „agresivă” și „pretențioasă” și că nu este dispusă să negocieze cu Rusia. El a mai spus că oferirea de muniții cu dispersie de către SUA va duce la escaladarea războiului.

Asta e tot. Cei mai mulți nu vor să riște un război, motiv pentru care Ucraina nu este acceptată în NATO”, a spus șeful guvernului ungar, Viktor Orban, într-un interviu televizat, transmite Hotnews.

Orban califică comportamentul ucrainenilor în relația cu occidentalii: „Dacă ai probleme și ceri ajutor, atunci te comporți frumos. Ucrainenii sunt cu adevărat agresivi, exigenți…”.

Liderul maghiar a criticat și oferirea de către SUA a munițiilor cu dispersie, considerând că vor duce la escaladarea conflictului:

Țările participă deja la război, furnizând arme Ucrainei. Iar dacă acestea furnizează bombe cu dispersie, care sunt considerate o metodă sau un mijloc de război respins în întreaga comunitate internațională, atunci aceasta este o situație complet nouă. Prin urmare, deși nu le-am permis ucrainenilor să intre în NATO, deși am prevenit amenințarea imediată a unui război mondial, nu ne-am apropiat nici măcar cu un metru de pace. Există o escaladare. Sosesc tot mai multe arme cu rază lungă de acțiune, explozibili mai eficienți, pe care ucrainenii îi primesc din țările occidentale, în special din Statele Unite.”

Declarațiile lui Orban au fost criticate de mulți, inclusiv de unii dintre conaționalii săi. Criticii spun că Orban încearcă să-și promoveze propriile interese și că nu are grijă de poporul ucrainean.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *