Vlad Voiculescu și Dan Barna trebuie să dea explicații la DNA
Vlad Voiculescu și Dan Barna trebuie să dea explicații la DNA

Vlad Voiculescu și Dan Barna trebuie să dea explicații la DNA pentru vaccinurile comandate în valoare de 730 de milioane de euro, afirmă președintele PSD, Marcel Ciolacu. Ciolacu acuză interese majore în spatele achiziției celor 40 de milioane de doze de vaccin.

Cele 40 de milioane de doze de vaccin comandate au costat 730 de milioane de euro, iar Ciolacu susține că în spate s-ar fi aflat niște interese majore, transmite B1TV.

Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate. Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a spus Ciolacu.

Ştiţi care este costul acestor 40 de milioane de doze de vaccin? 730 de milioane de euro”, a mai spus el.

Vreau şi eu să explice aceşti oameni, şi în faţa dumneavoastră şi în faţa procurorilor, cum au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin” a mai afirmat Marcel Ciolacu, cu referire la Vlad Voiculescu și Dan Barna.

Liderul PSD a precizat că ultimul din lanţ este premierul şi ministrul de Finanţe. „E o incoerenţă de logică. (..) Eu ce pot să spun foarte clar este, ca oameni politici, trebuie să vii să dai explicaţii. Pe urmă, dacă ai avut interese sau nu ai avut interesele, mi-e greu să cred că nu ai avut interese la suma de 630 de milioane”, a mai spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *