Vladimir Putin s-a comparat cu Iisus Hristos într-un discurs recent, iar abordarea sa a stârnit ample controverse în rândul opiniei publice.

Președintele rus s-a comparat cu Iisus Hristos în timp ce se adresa publicului la inaugurarea unui centru pentru copii din Moscova, afirmând că se vede pe sine ca un protector al tinerilor ruși de influența presupus satanică a Occidentului.

„Vă amintiți cum a venit Iisus în Galileea și i-a văzut pe pescari lângă Marea Galileii?

Unul prindea pește, celălalt își aranja plasa. Și le-a spus: «Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni», pescari de suflete. Au devenit evangheliștii Lui, elevii Lui”, a spus Putin, potrivit agențiilor de presă internaționale, preluate de B1TV.

A fost foarte important într-un moment în care religiile lumii erau în dezvoltare (…), dar nu este mai puțin actual acum, când trebuie să ne apărăm valorile tradiționale, cultura, tradiția și istoria. Este foarte important pentru viitorul țării”, a continuat Vladimir Putin.

Comparația nu este o noutate în retorica lui Putin, dar a căpătat o atenție deosebită în urma conflictului în curs de desfășurare între Rusia și Occident pe teme precum Ucraina, Siria și securitatea cibernetică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *