Volodimir Zelenski cere boicotarea petrolului rusesc
Volodimir Zelenski cere boicotarea petrolului rusesc

Volodimir Zelenski cere boicotarea petrolului rusesc, spunând că ultimul val de sancțiuni economice nu sunt suficiente pentru a destabiliza economia Rusiei. Președintele ucrainean cere țărilor vestice să nu mai cumpere deloc petrol din Rusia.

Volodomir Zelenski a salutat ultimul val de sancțiuni impuse Rusiei, calificându-le totodată ca fiind insuficiente, iar într-un mesaj difuzat pe rețelele de socializare, face apel la țările vestice să meargă mai departe și să boicoteze utilizarea petrolului rusesc.

El spune că eșecul de a ajunge la un acord asupra unui embargo costă viețile poporului ucrainean, arată BBC, preluat de B1TV.

Rusia este al treilea cel mai mare producător de petrol din lume, cu mai mult de jumătate din exporturi către Europa.

Volodimir Zelenski cere boicotarea petrolului rusesc, în condițiile în care importurile rusești reprezintă 8% din cererea totală de petrol din Marea Britanie și 3% în SUA.

Zelenski spune că Rusia câștigă atât de mult din exporturile de petrol, încât nu simte nevoia să ia în serios negocierile de pace.

El adaugă că va continua să insiste ca băncile ruse să fie complet izolate din sistemul financiar internațional.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat că se pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei, iar următorul pachet ar putea include și restricții cu privire la petrolul rusesc.

Noile sancțiuni ale șefei Comisiei Europene vin la doar o zi după ultimul pachet anunțat de UE, iar la rândul său și SUA pregătește noi sancțiuni pentru Federația Rusă.

Comisia Europeană urmează să adopte o serie de noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, la doar o zi după ce marți UE a anunțat ultimul pachet de restricții ce vor fi impuse Rusiei, după invadarea Ucrainei în data de 24 februarie.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *