Zelenski
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni noi sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina, propunând un boicot asupra petrolului şi a altor produse ruseşti şi oprirea exporturilor spre Rusia, relatează Reuters.

Sancţiunile occidentale impuse în urma asaltului militar rus din Ucraina au izolat deja Rusia la un nivel nemaiîntâlnit până acum în cazul unei economii atât de mari.

Zelenski a spus că presiunea economică trebuie crescută, cerând practic un embargou comercial internaţional asupra Rusiei.

„Dacă invazia continuă şi Rusia nu îşi abandonează planurile împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancţiuni, de dragul păcii”, a transmis președintele Ucrainei printr-un mesaj video, menţionând în special boicotarea petrolului şi a produselor petroliere din Rusia.

„Boicotaţi importurile din Rusia. Dacă nu aderă la regulile civilizate, atunci ar trebui să nu mai primească bunuri şi servicii din partea civilizaţiei. Să fie hrăniţi de război”, a afirmat Zelenski, citat de Agerpres.

De altfel, preşedintele ucrainean a făcut un „apel disperat” sâmbătă, în fața congresmenilor americani, cerând avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer. Liderul de la Kiev ar vrea ca ţările europene să furnizeze Ucrainei avioane de fabricaţie rusească, a precizat Schumer

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *