Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru sprijinul pe care românii îl acordă poporului ucrainean, și un mesaj similar a venit și de la soția președintelui ucrainean, Olena Zelenskaia. Zelenski a vorbit la telefon cu președintele României, dar și cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, căreia i-a transmis, de asemenea, mulțumiri.

Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis despre contracararea agresiunii ruse, crimele de război comise de forțele rusești, mai ales asupra civililor, și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre UE”, a scris Volodimir Zelenski, pe Twitter.

Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Klaus Iohannis, în cadrul unei convorbiri telefonice. Klaus Iohannis a relatat și el că a discutat cu Zelenski: „Tocmai am avut o conversație la telefon cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreg sprijinul României pentru Ucraina la nivel bilateral, dar și în interiorul UE. Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care ajung în România”, relatează B1Tv.

Prima Doamnă a Ucrainei, mulțumiri pentru România

Recent, Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a mulțumit României pentru modul în care i-a primit pe refugiații ucraineni.

Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Republica Moldova s-au arătat nu doar ca vecini la graniță, ci ca popoare cu adevărat frățești. Vă mulțumim că ați acceptat ucrainenii ca pe ai voștri”, a transmis soția lui Volodimir Zelenski.

Un mesaj de mulțumire pentru țara noastră a avut și Kamala Harris, vicepreședinta SUA, în timpul vizitei sale în București de vineri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *