Volodimir Zelenski susține o întâlnire cu Vladimir Putin „sub orice formă”
Volodimir Zelenski susține o întâlnire cu Vladimir Putin „sub orice formă”

Volodimir Zelenski susține o întâlnire cu Vladimir Putin „sub orice formă” pentru a pune capăt războiului. „Nu vreau să intrăm în istorie ca eroi și ca națiune care nu există. Nu vreau asta. Nu vreau un asemenea eroism pentru poporul ucrainean” a spus Zelenski.

Într-un interviu acordat postului public Suspilne, Zelenski i-a transmis președintelui rus că Ucraina nu va putea îndeplini ultimatumul Rusiei și că îi va spune tot ce gândește poporul ucrainean, încercând, în același timp, să înțeleagă tot ce nemulțumește Moscova. În același timp, Kremlinul a transmis că cei doi șefi de stat nu au „nimic de rezolvat”.

Președintele ucrainean a mai spus că războiul demonstrează diferența dintre poporul ucrainean și invadatori și că țara sa nu s-a pregătit pentru război.

Este important pentru mine ca oamenii să vadă că ne apărăm statul, dar cu chip uman. Noi nu torturăm oameni. Arătăm că suntem pregătiți să ne apărăm și arătăm diferența dintre noi și oamenii care au venit să ne captureze statul”, a spus liderul de la Kiev, citat de B1TV.

Am lucrat în liniște pentru a ne întări armata. Nu am vorbit public despre cum ne pregătim. Nu ne pregăteam de război. Dar pentru că nu am putut găsi o cale de ieșire, pentru că Rusia nu a vrut pace și a lansat un război pe scară largă, nu am avut încotro. Ca orice cetățean al statului, vreau pace”, susține Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a mai declarat că acesta ar fi momentul oportun pentru a se întâlni cu președintele rus și că este singura cale pentru a opri războiul. Cu toate acestea, șeful de stat a adăugat că Ucraina nu va îndeplini ultimatumul Rusiei, lucru care se observă în orașele ocupate.

Nu vor fi discursuri istorice. Voi discuta cu el toate problemele în detaliu, fără a lăsa loc riscurilor viitoare. Voi încerca să trec prin tot ce deranjează și nemulțumește Rusia și îi voi spune tot ce gândește poporul ucrainean. Detaliat”, a spus Zelenski, fiind întrebat despre o posibilă întâlnire cu Putin.

Deși este conștient că nu va găsi soluții pentru toate problemele adresate de Moscova, Zelenski spună că nu își dorește ca poporul său să intre în istorie ca „națiune care nu există”.

Dacă am ocazia și Rusia are dorința, vom trece prin toate întrebările. Le vom rezolva pe toate? Nu. Dar aceasta e șansa să oprim războiul. Este imposibil fără o soluție. Distrugându-ne, cu siguranță se distruge pe sine. Nu vreau să intrăm în istorie ca eroi și ca națiune care nu există. Nu vreau asta. Nu vreau un asemenea eroism pentru poporul ucrainean”, a mai spus Zelenski.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *