Voucherele sociale pentru românii cu venituri mici vor fi acordate și anul viitor, susțin surse din guvern. O parte din bani vor veni din fonduri europene, iar măsurile sociale vor fi extinse și sub forma unor ajutoare pentru pensionari.

Persoanele care au venituri sub 1.500 de lei vor primi vouchere sociale și anul viitor. Mai mult, pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor primi un ajutor social, astfel încât venitul lor să ajungă la 2200 de lei, arată surse guvernamentale, citate de Antena 3.

Mai exact, la Guvernul se elaborează un nou pachet pentru ajutorarea populației în contextul în care România are o inflație de 15%, un record pentru ultimele două decenii.

Prima măsură propusă de Guvern ar fi un ajutor social, asemănător celui primit de pensionari la începutul anului acestuia. Este vorba despre persoanele care au o pensie mai mică de 1.600 de lei și care ar putea primi un ajutor astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei. Această sumă va fi acordată o singură dată pe an!

Pe de altă parte, Guvernul are în plan și o prelungire a voucherelor sociale în valoare de 50 euro, care ar putea fi acordate și anul următor. Beneficiarii, care au venituri mai mici de 1.500 de lei, au primit astfel de vouchere și anul acesta, o dată la două luni, începând din primăvară.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *