Ion Voicu, ALDE
Valentin Voicu

În ciuda faptului că nu a împlinit încă 30 de ani (născut pe 12 februarie 1989), Ion Valentin Voicu are deja șase ani vechime în politica românească. În prezent este consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), din partea ALDE. Valentin Ion Voicu a fost, în perioada 2012-2016, consilier local la Primăria sectorului 3. El a intrat în politică din vremea studenției. Politicianul a urmat cursurile Facultății de Controlul și Expertiza Produselor Alimentare în perioada 2009-2013.

Deși a început cu munca de jos, Voicu Ion Valentin a ajuns departe. În perioada 2007-2013 a fost lucrător comercial la McDonald`s. Acum este consilier la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Muncii și Justiției Sociale. A mai ocupat aceiași poziție la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Voicu Valentin a fost consilier la cabinetul vicepreședintelui Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului. El a lucrat ca expert diseminare în cadrul unui proiect POSDRU.

Potrivit declarației de interese, Ion Voicu este președinte al Asociației „Împreună acționăm”. De asemenea el este în conducerea a patru companii municipale: „Sport pentru toți” București SA, Compania Municipală Cimitire SA, Compania Municipală Managementul Traficului București SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public București. Din punct de vedere politic, Voicu Valentin este vicepreședinte al filialei ALDE sector 3.

Veniturile lui Voicu

Ion Valentin Voicu este căsătorit cu Denice Mihaela Iacoblev Voicu. În anul 2017, cei doi soți au contractat un credit de aproape 400.000 de lei. Banii erau necesari pentru cumpărarea unui teren de aproximativ 600 de mp situat în comuna ilfoveană Domnești. Acolo ei au construit o casă de peste 200 de mp. În anul 2012, soția lui Voicu Valentin Ion a achiziționat un apartament cu suprafața de 70 de mp situat în sectorul 5.

Ion Valentin Voicu și Denice Mihaela Iacoblev Voicu dețin două autoturisme – un VW Passat fabricat în anul 2005 și un Audi A4 fabricat în anul 2007.

Potrivit declarației de avere, în anul 2017, Voicu Ion Valentin a încasat 43.000 de lei în calitate de consilier în cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale. El a mai luat aproape 900 de lei în calitate de consilier în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat.

IVoicu a primit și 12.000 de lei din indemnizația de consilier general. Pe de altă parte, soția sa, de profesie medic ginecolog, angajată a spitalului din Băicoi, a câștigat 35.000 de lei. În 2018, familia Voicu a obținut circa 180.000 de lei din vânzarea unui apartament situat în Bragadiru, jud. Ilfov, dar și suma de 70.000 de lei, care le-a fost donată de mamele lor. Denice Mihaela Iacoblev Voicu i-a donat fratelui său suma de 166.000 de lei, provenită din vânzarea apartamentului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *