pasaj

Consiliul Județean Prahova face o investiție de peste 23 de milioane de euro pentru realizarea unui pasaj peste DN 1 Centura Ploiești Vest. Pasajul suprateran va fi construit în zona intersecției cu DJ 101 spre localitatea Buda.

La momentul actual, intersecția unde se va realiza pasajul este amenajată la nivel, cu bretele și este foarte periculoasă la schimbarea direcției de mers. DN 1 Centura Ploiești Vest este una dintre cele mai aglomerate rute din țară, la sensurile giratorii dintre Bărcănești și Păulești formându-se cozi kilometrice. Investiția care vizează realizarea pasajul denivelat peste DN 1 (Centura Vest) la intersecția cu DJ 101I și strada Buda a fost propusă cu scopul de îmbunătățire a circulației în partea de nord-vest a municipiului Ploiești.

Pasajul denivelat va fi construit între strada Buda și drumul județean DJ 101 I, care va supratraversa drumul național DN 1 – E 60. Drumul naţional DN1 este un drum cu patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens de mers și face parte din categoria drumurilor naţionale europene, având indicativul E60, drumul judeţean DJ1011 face parte din categoria drumurilor judeţene de clasa tehnica IV, cu două benzi de circulaţie, câte una pe fiecare sens de mers, iar strada Buda face parte din categoria străzilor de categoria a III-a, colectoare, cu două benzi de circulaţie, câte una pe fiecare sens de mers. Rampele de acces pe pasaj precum și pasajul vor avea câte 2 benzi pe sens. Pasajul va avea 5 deschideri și o lungime de 138,90 metri. Gabaritul de liberă trecere pe sub pasaj va fi de minim 5 metri.

Valoarea totală a investiției este de 115 milioane de lei, cu TVA, adică 23,5 milioane de euro. Finanțarea se va realiza din bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Direcția Generală de Dezvoltare Regională și Infrastructură și Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene. Durata contractului este de 18 de luni, dintre care două luni pentru serviciile de proiectare, iar pentru execuție fiind prevăzute 16 luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *