Achiziție importantă pentru poliția de frontieră! Tehnologie avansată de 11 milioane lei

Poliția de frontieră cumpără aparate care să identifice oamenii după bătăile inimii și echipamente care să testeze veridicitatea documentelor. Toată afacerea costă 11,5 milioane de lei și trebuie să se încheie în șase luni de la semnarea contractului.

Autoritățile vor să doteze 20 de puncte de trecere a frontierei cu aparate care să detecteze bătăile inimii. Dispozitivele sunt utile, consideră oficialii, pentru a identifica persoanele care încearcă să treacă granița ascunși în mijloacele de transport.

Dispozitivul implică montarea unor senzori pe mijloacele de transport despre care polițiștii consideră ca ar putea să transporte migranți ilegal. În 90 de secunde de la montarea acestor senzori, sistemul care se dorește a fi achiziționat trebuie să ofere un rezultat operatorilor.

Poliția de frontieră are în plan să achiziționeze 40 de aparate care să detecteze documentele false

Poliția de frontieră mai dorește să cumpere și alte 40 de aparate care detectează documentele false. Acestea sunt compuse dintr-o cameră foto cu o rezoluție mare și dintr-un soft care să execute automat anumite operațiuni menite să identifice elemente care ar ridica suspiciuni de fals.

Aparent, licitația va fi una cu probleme deoarece până acum deja s-au înregistrat două solicitări de clarificare din partea companiilor interesate. Aparent, Poliția de frontieră are niște caracteristici restrictive care favorizează un anume aparat, iar acest lucru ar putea duce la contestații îndelungate și blocarea achiziției. Firmele interesate să doteze Poliția de frontieră pot să depună oferte până la finalul lunii iulie. Câștigătorul urmează să fie anunțat până la finele acestui an.

Caietul de sarcini, care apare stabilit la data de 27 mai 2023, prezintă atribuirea mai multor contracte de achiziție publică de produse. Contractul poartă denumirea de „Echipamente pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere”. Există doar două loturi. Primul lot face referire la un echipament specializat în detectarea bătăilor inimii. Cel de-al doilea lot prezintă un echipament fix de tip comparator video spectral care are un scop precis. Va fi utilizat pentru detectarea, cerecetarea criminalistică și probarea falsurilor în actele de călătorie și vize.

Achiziții controversate: Poliția de frontieră dorește să detecteze migranții prin bătăile inimii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *