Poate că atunci când discutăm de sistemul de sănătate trebuie să ne uităm întâi la astfel de situații. La fel ca atunci când discutăm despre sistemul de asistență socială trebuie să ne uităm unde se cheltuie sumele uriașe care sunt alocate către acest sector.

O firmă din Sibiu are peste 2500 de contracte directe. Majoritatea sunt către instituții publice din domeniul asistenței sociale. Ambrosia SRL este o firmă din județul Sibiu care este abonată la banii publici în ultima perioadă.

Un singur angajat a gestionat 24 de contracte, într-un singur an, fără licitație

Firma care a reușit această performanță a avut în 2022 un singur angajat. Acest salariat a gestionat cele 24 de contracte pe care firma le-a parafat fără licitație cu Direcția de Asistență Socială din Sibiu.

Firma Ambrosia, publică în sistemul de achiziții diferite pachete de produse din carne, iar instituția din Sibiu le achiziționează fără să facă nici o cercetare a pieței.

Pe lista de clienți fideli ai companiei Ambrosia se mai numără Centrul de Abilitare si Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Mediaș și Primăria comunei Moșna care în fiecare an pare că ar avea abonament la pungi de cadouri care costă în jur de 10 mii de euro.

Ambrosia SRL, firma sibiană abonată la contractele cu statul

În sistemul de achiziții publice se pot observa detaliile legate de valoarea cumpărării directe, în funcție de pachetele care au fost încărcate pe platformă. De exemplu, oferta denumită „Pachet produse din carne” a fost câștigată de firma sibiană Ambrosia SRL, care activează printr-un singur angajat, în august 2022. Autoritatea contractantă a fost Direcția de Asistență Socială Sibiu, iar valoarea cumpărării directe a fost 2.106,50 lei.

O altă achiziție cu o valoare considerabilă a fost cea pentru „Pungi Cadou Crăciun”, autoritatea contractantă fiind Primăria Comunei Moșna din județul Sibiu. Valoarea cumpărării directe a fost de 71.557,20 de lei, adică în jur de 14.500 de euro.

Afaceri sub semnul întrebării: Ambrosia SRL și contractele fără licitație

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *