Paul Alexandru Dimitriu

USR a aruncat în lupta pentru Sectorul 5 un personaj care nu se potrivește locului. Progresiștii merg pe mâna lui Alexandru Dimitriu Paul, un avocat care a coborât din birourile luxoase ale unor clienți controversați pe străzile pline de sărăcie ale Ferentariului. Deși pozează într-un apropiat al săracilor din Sectorul 5, numele lui Dimitriu se leagă de nume controversate.

Avocat pentru milionarii de la Certinvest

CV-ul depus de Alexandru Dimitriu la Ministerul Justiției atunci când a fost secretar de stat începe în 2003 atunci când tânărul a lucrat la o editură juridică. Din 2007, progresistul Paul Dimitriu își începe stagiatura ca avocat la cabinetul suveranistului George Piperea.

La cinci ani distanță Dimitriu este un fel de „factotum” la una dintre multele companii privatizate în condiții incerte de către statul Român. Ultra-progresistul era reprezentantul Certinvest și mandatarul lui Ioan Micula. Pe procură, Dimitriu a reușit atunci să adune voturile necesare pentru a se impune în cadrul Adunării Generale a Acționarilor de la Legume Fructe Militari.

image 4

Creditor pentru rechinii imobiliari

Politicianul apare într-un dosar mai vechi alături de soția sa și compania Romfelt Real Estate. Familia Dimitriu este creditor, iar firma este debitor. Romfelt este o companie care l-a avut ca și acționar pe Cristian Sima, broker-ul fugar cunoscut publicului pentru că a fost implicat în cel mai mare scandal bursier din România.

O altă anomalie legată de legătura dintre Dimitriu și această companie este legată de politică și afaceri. Politica USR este de conservare a urbanismului. Afacerile Romfelt sunt imobiliare, iar compania a dezvoltat un proiect mamut cu blocuri de 24 de etaje în zona Doamna Ghica.

image 5

Romfelt are legătură cu Chatedral Plaza

Compania creditată de Alexandru Dimitriu l-a avut ca manager pe afaceristul Avi Shloush, mâna dreaptă a mult mai cunoscutului Doron Ofer. Acesta din urmă este miliardarul care a construit ilegal Chatedral Plaza în București.

Suspect este că USR a câștigat alegerile trecute în capitală având o poziție fermă împotriva rechinilor imobiliari și promițând faptul că va rezolva problema construcției de lângă Catedrala Catolică.

Avi Shloush și Doron Ofer au mai multe proiecte controversate în domeniul imobiliar, iar unele dintre combinațiile lor au fost contestate în instanță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *