Primar Comuna Bogdana

Romania este tara studiilor de fezabilitate. O comuna mica a reusit sa cheltuie o suma impresionanta pentru papetarie inutila. Unele studii sunt platite degeaba, iar beneficiarii banilor sunt implicati in scandaluri controversate.

Are scoala cu WC in curte, dar da bani pe SF-uri

Comuna Bogdana a ratat o finantare de peste 6.000.000 de lei pentru modernizarea scolii, dupa cum a aratat Lumea Politica in aceasta luna. Pentru a ascunde balbele administrative, primarul Marian Pirnea a spus ca la fiecare pas a avut consultanti.

Intr-adevar institutia pe care o conduce a platit sume impresionante pentru consultanta. Asta nu a ferit primaria de un esec monumental in ceea ce priveste modernizarea scolii.

Sute de mii pe maculatura in comuna Bogdana

In numai doi ani de zile primaria din comuna Bogdana a paraft unsprezece contracte de consultanta management sau elaborarea studiilor de fezabilitate. Administrartia din localitatea care are sub 2000 de locuitori a finantat consultanta pentru achizitii publice, pentru depunerea proiectelor pentru accesarea fondurilor Euopene sau pentru managemnt de proiect.

Primaria a mai platit servicii de valoarea a patrimoniului. In total bugetul micut al comunei Bogdana a suportat o cheltuiala peste 430.000 de lei. Toate afacerile s-au desfasurat fara licitatie, prin atribuire directa, unele contracte fiind semnate in cateva minute.

Doua firme au luat 65% din buget de consultanta

Aproape 225.000 de mii de lei s-au dus in cadru a sase contrate catre firmele REI International Consulting si IFNcons Media. Prima firma a primit pe 31.08.2023 un numar de trei contracte pentru consultanta si management de proiect. Valoare totala a acestora trece peste 140,000 de mii de lei.

In ce doi ani analizati tot 140.000 de mii de lei au fost acordati catre IFNcons Media pentru consultanta si management de proiect.

Comuna Bogdana plateste firma unui milionar controversat

IFNcons Media este detinuta de Radu Viorel Dornean si Monica Lucia Iacob. Numele lui Radu Dornean este legat de retrocedarea din parcul Verdi pentru care primaria Municipiului Bucuresti a platit 50.000.000 de euro in 2022. Printre benificiarii afacerii se numara fugarul Dragos Savulescu condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare pentru niste retrocedari ilegale in Constanta.

Dornean este apropriat de Gabriela Firea, fiica sa fiind angajata la mai multe companii municipale infiintata de primaria Bucuresti in timpul mandatului Gabrielei Firea. In companie a fost asociat si Iuliu Gogescu un alt personaj implicat in afacerea de la parcul Verdi. Intr-o analiza facuta de Europa Libera, IFcons Media aparea in topul firmelor care au beneficiat de bani prin PNNR peste o suta de contracte

Comuna Bogdana contract

Majoritatea contractelor s-au semnat in cateva minute, fara licitatie publica, prin atribuire directa.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *