Contractul secret de la Compania de Aeroporturi București. La 7 luni de la semnarea lui, valoarea s-a mărit!
Ce se arată în contractul secret de la Compania de Aeroporturi București

Știm că s-a semnat. Știm și cât a costat și avem și date despre cât s-a plătit în plus. Vă prezentăm un contract secret de la Compania Națională Aeroporturi București.  A fost acordat în procedură proprie și probabil că numai ancheta de la DNA și scandalul din jurul instituției a făcut ca această poveste să răzbată până la noi.

Misterul câștigătorului de la Compania de Aeroporturi București

Compania de Aeroporturi București anunța la finele anului trecut că a semnat contractul nr. 503/C/2022. Anunțul nu conținea date despre firma care l-a câștigat. El fusese atribuit printr-o procedură proprie. Practic, nu existase o licitație, firmele nu putuseră să afle de el și să depună oferte și nici nu existau date despre cantități și preț unitar.Contractul se referă la transportul de valori de la Casieria aeroportului, de la dispecerat și de la automatele de parcare. Valoarea inițială a fost de două milioane de lei fără TVA. În lipsa altor date nu putem să apreciem dacă este mult sau puțin.

4 anunt fara ofertant

Contract secret majorat după șapte luni

Managerii de la acel moment ai aeroportului invocă prevederile legii achizițiilor care fac referire la serviciile sociale. Practic ei au scos o achiziție de două milioane de lei din circuitul licitațiilor și au atribuit-o cui au dorit.

La șapte luni de la semnarea contractului valoarea acestuia s-a mărit considerabil. La cele două milioane de lei inițiale s-au adăugat 300 de mii de lei. Am încercat să aflăm de la instituția publică motivele pentru care acest contract a fost omis de la licitație. Am întrebat Compania de Aeroporturi București și despre argumentul care a stat la baza deciziei de a nu publica numele firmei câștigătoare în sistemul electronic de achiziții publice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *