Cristian Rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea s-a autodenunțat, într-un interviu acordat Realitatea Plus. Rizea spune că, în 2012, a luat o jumătate de miliard de lei vechi de la Mihai Rotaru. El ar fi împărțit suma ulterior cu Nicolae Bănicioiu. Totul pentru ca unul dintre vicepreședinții ANRP să își păstreze funcția.

„Cristi, te rog, ajută-mă, că am și eu un om acolo și să nu-l dea Ponta afară”

Nu numai că fostul politician Cristian Rizea s-a autodenunțat, dar a povestit totul, cu lux de amănunte.

„În 2012, după ce a căzut Guvernul  Ungureanu, iar în urma acelei moțiuni de cenzură Ponta a ajuns prim ministru, în luna mai, Mihai Rotaru a venit la mine. Îl cunoșteam (…) Oamenii erau cu ANRP-ul, dar eu nu știam atunci, era cu Stelian Gheorghe, cu toți, toată gașca aia.

Cristian Rizea s-a autodenunțat. A primit șpagă de la Mihai Rotaru și a împărțit banii cu Bănicioiu

Și m-a chemat la el la birou. Zice: a venit Ponta, eu am un om acolo, unul din vicepreședinții de la ANRP. Erau vreo trei sau patru. Era Crinuța Dumitrean șefă. Și a zis: Cristi, te rog, ajută-mă, că am și eu un om acolo și să nu-l dea Ponta afară.

Era vorba de Remus Baciu, cel condamnat în vreo două – trei dosare penale pentru șpagă la ANRP. Pentru prima oară o spun acum și mă autodenunț: domnul Rotaru mi-a dat 500 de milioane de lei vechi, 50.000 de RON, pe care i-am împărțit cu Bănicioiu Nicolae. Pentru că Bănicioiu avea influență mai mare la Ponta. A venit PSD-ul la guvernare și a rămas Remus Baciu acolo, care era omul PDL-ului”, a explicat Cristian Rizea.

Ce a făcut Baciu pentru Cristian Rizea

Fostul deputat PSD spune că și Baciu l-a ajutat atunci când a avut nevoie.

„Normal că m-am împrietenit cu el, că omul știa. I-a zis Mihai Rotaru: uite, mă, Rizea te-a rezolvat, cu Bănicioiu. Eu m-am dus cu dosarul bunicii mele, nu-i venea rândul. Ce-a făcut Remus Baciu pentru mine? Mi l-a băgat mai în față. Dar el era legal, întrunea condițiile legale, lucru care se poate verifica. E vorba de 60.000 de euro pentru o casă”, a precizat Cristian Rizea.

După ce Cristian Rizea s-a autodenunțat, el a povestit și despre legăturile dintre Mihai Rotaru și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

„Și Mihai Rotaru, care a ajuns la Craiova, cu sprijinul Olguței Vasilescu, trimis de Hrebenciuc și de generalii vechi din sistem, a ajuns mare latifundiar, i-a dat Olguța tot. A luat terenuri agricole pe nimic. Mii de hectare lucrează omul, s-a băgat cu eoliene. Și a luat și echipa de fotbal, pe care i-au pus-o pe tavă Olguța Vasilescu și cu cei de acolo. Că omul i-a sponsorizat campania. Campaniile”, a punctat Rizea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *