Un deputat din România a fost trimis de colegii săi să reprezinte țara la Forumul Femeilor Parlamentare. Va călători la clasa business până în Rwanda. El este însoțit de două colege și o consilieră.

Excursie exotică în Kigali

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat pe 13 Septembrie deplasarea a patru persoane în Rwanda. Motivul este reprezentat de adunarea Uniunii Interparlamentare realizată în colaborare cu Parlamentul din Rwanda.

Tema principală este arzătoare pentru electoratul din România: egalitatea de gen, iar reuniunea are în centrul ei Forumul Femeilor Parlamentare conform memorandumului intern prezentat aprobat de Biroul Permanent.

Doi parlamentari, Silvian Nicu Macovei (PSD) și Adrian Miroslav Merka (Minorități) o însoțesc la forum pe colega lor Cristina Elena Dinu (PSD). Cei trei parlamentari și-au luat o consilieră pentru a spori costurile exorbitante legate de această deplasare.

Forumul Femeilor aprobare BP

Aproape 30.000 de euro costă numai avionul până la Forumul Femeilor

Biroul Permanent a considerat că aleșii nu pot să călătorească decât la clasa business pentru Forumul Femeilor. Așadar au rezervat bilete pe ruta București – Amsterdam – Kigali la ducere și Kigali – Nairobi – Amsterdam – București la întoarcere. Costul acestora este de aproape 7000 de euro pentru fiecare membru al delegației.

image 2

Conform memorandumului, participanții la Forumul Femeilor din Rwanda au ales să plece cu două zile înainte de manifestare și să mai stea încă două zile după finalizarea lucrărilor. Astfel, Silviu Macovei, Miroslav Merka și Cristina Dinu pleacă pe data de 8 octombrie și se întorc pe 17 pentru a participa la conferința care are loc între 10 și 15 octombrie.

Aleși pe sprânceană pentru excursia în Rwanda

Cei trei parlamentari au apetență pentru banii statului. Partenerii de viață ai parlamentarilor trimiși la Forumul Femeilor au legături cu statul.

Soția lui Macovei lucrează la Primăria Holboca din Iași unde el a fost ales. Soția luii Merka este angajată la o firmă care este abonată la fondurile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri din Timișoara, iar soțul Cristinei Dinu este angajat la Compania Națională de Infrastructură Rutieră.

Silviu Macovei este la primul mandat în Parlamentul României. Înainte de asta a fost consilier județean la Iași și a lucrat la primărie.

Miroslav Merka a ajuns în Camera Deputaților ca reprezentant al slovacilor. El este antrenor de fotbal și a fost instructor la Ansamblul folcloric „Cerovina” Valea Cerului din Bihor.

Cristina Dinu a devenit cunoscută după ce a organizat majoratul fiului ei în timp ce populația României amâna nunțile din cauza pandemiei. Presa a speculat atunci că două licee din Giurgiu erau să se închidă din cauză că elevii luaseră gripă la petrecere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *