Firma de casă a unui condamnat denunțător a reușit să ia potul cel mare la o licitație din Bacău. Compania a semnat o înțelegere de 24 de milioane de lei fără TVA. Cumnatul patroanei scriptice este denunțătorul Președintelui Consiliului Județean din Botoșani.
Firme cu dosare grele
Firmele care și-au atribuit cele aproximativ 6 milioane de euro sunt Capital Invest SRL , Tech It Solutions SRL și Cornell’s Floor SRL.
Compania Capital Invest SRL este condusă de oamenii de afaceri Stelian Mahu și Sebastian Georgescu.
Firma condusă de aceștia are dosare deschise la DNA deschise pentru verificarea atribuirii directe a câtorva contracte cu Primăria Moinești dar și pentru fals în declarații.
Compania Capital Invest are peste 40 de contracte încheiate cu instituțiile publice din Bacău. Cifra netă de afaceri depășește 40 de milioane de lei.
Tech It Solutions SRL este condusă de către afaceriștii ilfoveni Petru Sergiu Medrea și Tudor Tenea. Aceștia au reușit sa adune de-a lungul timpului peste 90 de contracte cu importante instituții publice din țară. Serviciile pe care aceștia le oferă sunt servicii de consultanță.
Firma deținută de aceștia are o cifra de afaceri netă de peste 2.5 milioane de lei cu doar 6 angajați.
Cornell’s Floor SRL a fost înființată și condusă de omul de afaceri Marcel Bârsan. Acesta este denunțătorul Președintelui CJ Botoșani Florin Țurcanu. Cei doi au fost condamnați la închisoare, în urma acuzațiilor de trafic de influență și spălare de bani.
Compania a fost trecută pe numele cumnatei și a rămas abonată la contractele cu instituțiile publice. Firma a semnat peste 250 de contracte publice.
Printre instituțiile publice cu care a lucrat firma afaceristului penal se numără instituții din județele Botoșani și Bacău.
În 2022 Cornell’s Floor SRL a rulat peste 230 de milioane de lei, firma a avut cu 205 angajați.
Peste 1 milion de lei costă un km de țeavă
Lucrările de execuție au un obiectiv specific legat de elementele de mediu și afaceri, infrastructura și efecte sociale.
Plusul reprezentat de finalizarea lucrărilor definește atât accelerarea dezvoltării economice locale cât și creșterea nivelului de trai al populației beneficiare.
Realizarea sistemelor centralizate de canalizare și de alimentare cu apă va avea ca efect reducerea pericolului de poluare a apelor naturale de suprafață și protecția populației și îmbunătățirea stării de sănătate prin prevenirea riscului de boli hidrice.
Edilii localității își doresc să sporească gradul de dotare a localității, să contribuie la creșterea nivelului de confort și a condițiilor de viată dar și de muncă a cetățenilor.
Totodată vor fi stimulate inițiativele private și se dorește dezvoltarea și modernizarea spațiului rural romanesc.
Proiectul va fi gata în 20 de luni de la data începerii lucrărilor și va avea o garanție de 36 de luni de la recepția lucrărilor.
Locuitorii din comuna Săucești, Bacău se vor bucura de o rețea de canalizare nouă care va avea o lungime de 24 de km.
Leave a comment