Clotilde Armand Moroianu, europarlamentar, candidat la Primăria Sector 1 a mințit într-o emisiune TV cu privire la afacerile tenebroase cu fondurile Băncii Mondiale. A mințit cu naturalețe. Senin. Cu zâmbetul pe buze și a jignit o întreagă echipă de jurnaliști care a lucrat la ancheta despre fondurile Băncii Mondiale accesate printr-un artificiu aflat pe granița dintre penal și imoral.

Din acest motiv am decis să prezentăm în Lumea Politică toate documentele care au stat la baza anchetei. De asemenea vom rescrie povestea într-un limbaj simplu, cu cuvinte ușoare pentru ca Clotild să nu aibă scuze că nu înțelege limba română.

AFIRMAȚII – FAPTE

  • Marie Brigitte Clotilde Armand Moroianu a condus din Septembrie 2013 până în Martie 2017 Egis România, Bulgaria și Republica Moldova. Din Martie 2017 a fost avansată și s-a ocupat de întreaga Europă pentru aceiași firmă. (CV Clotilde Armand)
  • Firma Egis România, cea condusă de Clotilde, are sediul în strada Dionisie Lupu și este înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J40/5016/1996 (Adunare AGA cu Egis și Clotilde Armand)
  • În 2016, când Clotilde Armand răspundea numai de firma din România, Bulgaria și Republica Moldova s-a lansat programul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” finanțat de Banca Mondială (Anunțul Băncii Mondiale)
  • Firma Egis, condusă de Clotilde începe goana după contracte. Succesul raporta în materie îi determină pe francezi să o pună pe femeie să se ocupe de toată Europa din Martie 2017.
  • Cu Clotilde director de Dezvoltare pe întregul continent, Egis semnează în România contracte cu 19 primării. (Contract Arcani, Contract Mărășești). În total 19 contracte de acest gen sunt semnate.
  • Firma Egis România SA face „note conceptuale” pentru toate aceste primării. Prin notele conceptuale se solicită aproximativ 1,5 milioane de lei finanțare pentru construirea unor gropi de gunoi. (Daia, județul Giurgiu, Semlac, județul Arad, Tăureni, județul Mureș, Luna, județul Cluj, Arcani, județul Gorj, Saulia, județul Mureș, Pestisani, județul Gorj)
  • Notele conceptuale sunt identice. La toate se invocă factorul de risc „boala nou născutului albastru”. Cu aceleași cuvinte. (Arcani, Daia, Luna, Pestisani, Saulia, Semlac, Tăureni)
  • Egis România SA începe să factureze. Jumătate din bani la predarea notelor conceptuale copiate de la o primărie la alta. Ultima tranșă din bani se încasa după ce notele erau validate de minister. (Exemplu factura Egis)
  • O parte din primării primesc finanțare. Altă parte plâng după banii plătiți către firma condusă de Clotilde Armand. Pentru Egis urmează o nouă serie de încasări. Ea face Studii de Fezabilitate pentru primăriile care au avut noroc. (Devize Studiu comuna Luna, Studiu Fezabilitate Tăureni)
  • Un astfel de studiu mai aduce în visteria Egis câte aproape 40.000 de lei pentru fiecare primărie.
  • Lumea Politică află faptul că această boală are o incidență infimă. În anul în care Egis România SA scris notele conceptuale în România se înregistraseră numai 16 cazuri. Răspunsul Institutului de Sănătate Publică este devastator pentru firma lui Clotilde. Boala invocată în notele conceptuale ale Egis a fost scoasă din nomenclatorul Organizației Mondiale a Sănătății. (Răspuns INS)

ÎNTREBĂRI – Clotilde Armand – Egis România

  1. De ce ați în emisiunea de la B1 TV v-ați prefăcut că nu știți nimic de aceste contracte? Din 2016, de la lansarea proiectului și până în martie 2017 când ați plecat de la Egis România pentru a coordona Egis Europa firma a negociat cu toate primăriile și cu 19 ați ajuns în stadiul de contractare.După aceea erați oricum pe o poziție de management superioară care includea și România.
  2. De ce ați încercat să induceți impresia că este vorba despre altă firmă? Lumea Politică a prezentat clar documente încă din primul articol.
  3. Cum vă explicați că în Sistemul Național de Achiziții Publice mai apar numai 3 din cele 19 contracte identificate de noi? Unde credeți că au dispărut?
  4. Cine v-a învățat să mințiți în speranța că subiectul va trece neobservat? Care sunt consilierii dumneavoastră de imagine?
  5. Vi-se pare normal să se facă 19 documente identice (nu ar trece testul de plagiat de la o universitate particulară de provincie) și să se vândă la 19 entități?
  6. Vi-se pare normal să primească Egis România SA bani deși o parte din primării nu au mai primit fonduri?
  7. Credeți că este imoral sau penal ca Egis România să invoce o boală eradicată pentru a maximiza punctajul?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *