Fathi Hossein

Un fost proprietar de service auto și magazin de telefoane, Fathi Hossein, și-a luat PUZ pentru un bloc de 250 de apartamente în cea mai scumpă zonă a Bucureștiului. Este vorba de un fost asociat al iranianului suspectat de Israel de implicare în spionaj. El a dobândit terenul de milioane prin dizolvarea firmei sale cu rulaje minuscule.

PUZ pentru Ocna Sibiu 32 – 44

Planul Urbanistic Zonal pentru strada Ocna Sibiu 32 – 44 a fost aprobat în Consiliul Local al Sectorului 1. Ultima ședință înainte de alegeri. Locația este spectaculoasă. În zona de nord a Bucureștiului. Lângă Hotelul Phoenicia.

Un bloc de 46,5 metri urmează să răsară dintre puzderia de clădiri de patru etaje care sunt în zonă. Două etaje de parcare subterană și 11 etaje de clădire de birouri și locuințe urmează să fie edificate pe cei 7420 mp. Inițial, iranianul dorise să ridice acolo o clădire de 17 etaje.

În total 250 de apartamente urmează să fie ridicate și vândute cu aproape 37 de milioane de euro. O afacere de acest gen se face cu un profit care oscilează între 10 și 17 milioane de euro.

Fathi Hossein românizat de Alina Bică

„Câștigătorul” acestui „premiu” consistent este Fathi Hossein, un iranian care a primit cetățenia română în 2009. El a primit prețioasa hârtie cu cetățenia și a admirat lung semnătura Alinei Bică care atunci era secretar de stat la Ministerul Justiției.

Bărbatul de 58 de ani a făcut afaceri în România dinainte să devină cetățean. După ce a fost implicat în mai multe firme cu niște concetățeni cu nume ciudate, Fathi Hossein s-a stabilizat la două afaceri „de bază”.

Patron de service auto și exchange

În 2017 iranianul fondează Autopark Felix cu sediul în apartamentul în care locuia. Firma a înregistrat în 2019 un rulaj de 116.483 lei din activități anexe transportului auto.

Iranianul mai fusese implicat într-o firmă de acest gen, Fast Expert Service. El decisese ca pe aceasta din urmă să o rebranduiască în Excelent Exchange și să se ocupe de schimb valutar. Aici, în 2019, el a rulat 146.000 de lei și a obținut un profit de numai 7100 de lei.

O firmă „de doi bani” și terenuri de milioane

În 2014 iranianul dizolvase firma Shindler Com 2003. Societatea a avut în media un singur angajat din 2005 și până la desființare. Rulajul a oscilat între 21.000 de lei și 215.000 de lei. Între 2005 și 2014, compania aducându-i lui Fathi Hossein un profit de numai 6000 de lei.

Cu toate acestea, la desființare iranianul se alege cu două terenuri. Primul teren are 314 mp pe Șoseaua Nicolae Titulescu, cu vedere la Piața Victoriei. Cel de-al doilea 7420 mp și este situat pe str. Ocna Sibiu. Contabilicește terenurile erau evaluate de sub un milion de euro. În realitate, valoarea era spectaculoasă.

Bucata de teren din Victoriei se putea vinde cu 1,5 milioane de euro. Terenul de lângă Phoenicia valora și el aproape 2 milioane de euro.

Pe terenul de pe Nicolae Titulescu, iranianul avea deja un PUD valoros. El obținuse cumva avizul să construiască acolo o clădire de patru etaje. Fathi Hossein obținuse și dreptul de a „turna beton” pe 70% din suprafața terenului.

Conflict cu „finanțatorul teroriștilor”

Anonimul iranian care a primit autorizație de îmbogățire în ultima ședință a Consiliului Local Sector 1 are un conflict juridic acerb cu Manochehr Saadati Sohi. Fathi Hossein și soția sa Claudia Fathi se judecă în zeci de procese cu Saadati Shoi.

iranaian saadati sohi

Oponentul lor este cunoscut drept „groparul Anrefrig” și a intrat în atenția publicului când a primit despăgubiri importante pentru Parcul Verdi din București.

Presa din Israel îl demonizează pe Saadati Sohi. Ziariști îl suspectează că finanțează grupări teroriste. Manochehr Saadati Sohi, la vârsta de 16 ani s-a înrolat în armata iraniană și a luptat ca soldat în războiul dintre Iran și Irak (1980-1988). La sfârșitul războiului, în august 1988, a plecat în Afganistan, unde s-a înrolat în gruparea paramilitară condusă de Hamza, partenerul lui Osama bin Laden.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *