images

Ministerul Afacerilor Interne construiește un centru de comunicații cu firma unui turnător. Afaceristul a dat declarații atât împotriva inculpaților cât și a procurorului în două dosare celebre.

Licitație MAI de 81 de milioane de lei ! Punctaj Bazat pe declarații și metodologie

81 de milioane de lei a pus la bătaie Ministerul Afacerilor Interne pentru construirea unui centru de comunicații care să deservească structurile din subordine. Participanții la procedura de selecție au fost departajați pe baza unor criterii care pot să fie considerate arbitrare. Peste o cincime din punctajul final a fost acordat pe baza abordării și metodologiei sau a declarațiilor date de angajații ofertanților cu privire la experiență.

Compania din Prahova, investigată de DNA, câștigă contractul MAI de 81 Milioane

În final, premiul cel mare a fost atribuit de compania Ness Proiect Europe care, în ciuda denumirii internaționale are sediul în Prahova și a fost în centrul anchetei DNA legată de deputatul PSD Vlad Cosma. Atunci, patronul companiei a dat la parchet declarații împotriva liderului PSD. Ulterior, afaceristul a schimbat declarațiile și a fost personajul principal al dosarului deschis împotriva fostului procuror Mircea Negulescu.

Compania care urmează să încaseze 81 de milioane de lei a fost anchetată de Consiliul Concurenței exact pentru trucarea acestei licitații. Anul trecut, instituția de control a amendat compania din Ploiești cu o jumătate de milion de lei pentru că nu a furnizat informații complete în timpul investigației. 

MAI

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *