O firmă din Constanța a semnat aproape 2000 de contracte și a participat la o singură licitație deschisă. Compania este abonată la banii mai multor instituții publice din orașul în care își are sediul. De multe ori, licitațiile sunt transformate în achiziții directe pentru a se elimina concurența.

Nuclearelectrica, Poliția de Frontieră, Primăria din Constanța sau alte instituții din județ s-au înghesuit să cumpere de la GMB Computers. De la începutul anului, firma a semnat 233 de contracte directe. În această perioadă au fost 168 de zile lucrătoare. Practic firma din Constanța a avut și zile în care a semnat mai multe contracte.

Firma „norocoasă” la banii publici! GMB Computers telepatie cu bugetari

GMB Computers a participat la o singură licitație publică

Așa s-a întâmplat în 22 iunie. De la ora 16 la ora 17:23 angajații de la GMB Computers au ridicat în sistemul de achiziții un număr de șapte oferte personalizate. Cinci dintre ele au fost acceptate de Liceul Regele Carol din comuna constănțeană Ostrov la ora 17:32. După încheierea programului bugetar și la nouă minute după ce firma încărcase ultima ofertă. Cel mai rapid s-au mișcat bugetarii în cazul unei oferte care a fost urcată în sistem la ora 17 și 23 de minute și acceptată la ora 17 și 24 de minute.

Valoarea achizițiilor făcute de bugetarii din Constanța reprezintă peste 100 de mii de lei cu tot cu TVA și a fost împărțită în mai multe loturi pentru a nu fi necesară o licitație publică.

Contractele au avut criterii de atribuire

Conform sistemului public de achiziții, se poate observa faptul că firma GMB Computers prezintă un număr de 1.883 de contracte câștigate prin cumpărări directe, iar la 111 dintre acestea fiind participantă. Totodată, în cazul procedurilor simplificate, au fost înregistrate 14 contracte câștigate. În cazul celor nouă licitații deschise la care a participat, firma a înregistrat un singur succes.

Printre contractele de atribuire se poate observa faptul că firma GMB Computers a devenit furnizor de tonere, routere, boxe, display-uri interactive, echipamente de birou sau sisteme de antivirus pentru unitatea de învățământ din Ostrov, iar unele dintre contractele de atribuiri au fost semnate în aceeași zi.

Contracte Fără Licitații: Firma GMB Computers în Centrul Atenției

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *