Colegiul Grinnell și activitatea lui Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii a devenit de interes național. Descoperirea faptului că premierul a făcut pușcărie peste ocean a detonat guvernarea. Lumea Politică vă prezintă casele în care a locuit Cîțu în vremea în care a fost student în statul Iowa.

Conform CV-ului oficial, Cîțu a început studiile în SUA în 1992. El a urmat cursurile la Colegiul Grinnell din Iowa. În 1995 există și prima referință la adresa actualului premier în bazele de date. El a locuit în micuța localitate Ames, pe strada Lincoln Swing. Acolo premierul din ziua de azi a locuit într-un complex de șase vile cu mai multe apartamente.

departe de Colegiul GrinnellDupă spațiile vaste de parcare putem să tragem concluzia că înăuntrul imobilelor era destul de mare înghesuială. În prezent sunt mai multe oferte de închiriere în zona respectivă. Prețurile sunt „studențești”, pentru un pat într-o astfel de locuință prețul variază între 400 și 500 de dolari.

Deși casa se afla la o distanță mică de campusul universitar, ea era la mare distanță de Colegiul Grinnell. Așa se face că în următorul an, Florin Cîțu s-a mutat. El a locuit pe strada principală din Grinnell. Aici, viitorul premier a plătit o chirie mai mare. Vila a fost probabil împărțită cu alți studenți.

102 Main St102 Main St stradaÎntre 1999 și 2002, Florin Cîțu a urmat cursurile doctorale la Iowa State University. El nu a susținut și prezentarea. În 2001 îl regăsim pe tânărul doctorand locuind în localitatea Ames, pe strada Squaw Creek Dr. Apartamentul este unul modest care poate să fie închiriat la un preț de 500 de dolari pentru un student. Avantajul consta în faptul că distanța până la facultate era una mică.

Colegiul Grinnell aproape

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *