Liderul AUR vine cu o dezvăluire care aruncă în aer privatizarea Petrom. Documentele studiate de Lumea Politică atestă declarațiile lui George Simion și arată legăturile PNL cu austriecii de la OMV.

S-a dus să viziteze benzinăriile ministrului Virgil Popescu și a descoperit afacerile OMV cu președintele comisiei de energie din Parlamentul European.

Benzinăriile lui Virgil Popescu ascund un secret uriaș

George Simion a vizitat cele trei benzinării Petrom operate în franciză de firma familiei ministrului Virgil Popescu. Liderul AUR a fost în județul Mehedinți, în localitățile: Șimian, Vânju Mare și Cujmir. Acolo există trei benzinării Petrom care sunt operate de firma Lavist.

În 2008 a fost deschis punctul de lucru al stației de la Șimian. Pe atunci Virgil Popescu era asociat în compania Lavist SRL cu Laura Negulescu, soția sa. Actul adițional publicat în Monitorul Oficial al României nu conține date despre situația locativă a punctului de lucru dar specifică faptul că acolo, Lavist SRL urmează să opereze o „stație distribuție carburant Petrom V”.

Cele trei stații de benzină operate de firma soților Popescu au fost menționate în repetate rânduri de către presă. Societatea comercială care le operează este trecută în declarația de avere a ministrului.

petrom lavist

Afacere fabuloase dezvăluită de George Simion

În timp ce vizita benzinăriile ministrului Energiei, George Simion a făcut o dezvăluire a căror implicații sunt majore. Dincolo de implicațiile majore care arată legăturile dintre clasa politică și lumea afacerilor, informația arată și faptul că OMV s-a pus la adăpost în cazul unei eventuale anulări a privatizării.

Cel care a făcut trecerea benzinăriilor, proprietăților de la societatea Petrom la Societatea OMV Petrom, adică în stăpânirea austriecilor a fost Cristian Bușoi, europarlamentarul PNL, prietenul lui Virgil Popescu prin soția notăriță. S-au încasat comisioane foarte mari.” a spus președintele AUR într-un material postat pe pagina lui de socializare.

George Simion nu a dat date despre afacere. Cu toate astea, Lumea Politică a reușit să pună cap la cap informațiile și să descopere o legătură periculoasă între oamenii politici și OMV.

Transferul proprietăților Petrom făcut de soția liberalului Cristian Bușoi

Benzinăria din Șimian vizitată de George Simion are 8000 mp, iar pe acest teren se găsesc două rezervoare, o stație de 238 mp și o cabină de 110 mp. În 12 octombrie 2010 proprietatea era intabulată de către OMV Marketing SRL, subsidiara companiei austriece.

Transferul de proprietate de la Petrom la OMV Marketing a fost realizat în baza Actului Notarial nr. 133, din 15/09/2010. Acest act notarial era emis de Notarul Public Bușoi Anne Marie Georgiana, soția europarlamentarului Cristi Bușoi.

Stația Petrom de la Vânju Mare are la bază un act similar emis tot de soția liderului liberal. Benzinăria de la Cujmir deține informații și mai interesante.

busoi act notarial

Notarul Bușoi relații strânse cu austriecii de la OMV

Din Extrasul de Carte Funciară aflăm faptul că Anne Marie Georgiana Bușoi era la momentul respectiv un fel de notar de casă al OMV Petrom.

Conform documentelor, soția politicianului a autentificat și Hotararea Generala Extraordinara a Acționarilor OMV Petrom SA sub nr. 90/03.08.2010. În același document apare și protocolul privind transferul de bunuri imobile de la SC OMV Petrom SA la OMV Petrom Marketing SRL nr.167194/29.09.2010 autentificat sub nr. 149/29.09.2010 de Notar Public Busoi Anne Marie Georgiana.

busoi haga petrom

Europarlamentarul Cristian Bușoi promovează interesele OMV

Cristian Bușoi era deja, la data semnării actelor, membru în Parlamentul European. În prezent, liberalul este președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE). Practic deține o poziție din care poate să influențeze direct afacerile austriecilor care au decis să legalizeze documentele companiei din România la notariatul familiei Bușoi.

Am identificat cel puțin o situație în care poziția publică a lui Cristian Bușoi favorizează compania. Austriecii doreau să dezvolte la Boțești, în județul Argeș, un depozit de CO2. Operațiunea a fost oprită de revolta sătenilor sprijiniți de realizatorul emisiunii Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus, Anca Alexandrescu.

În acest timp, Cristian Bușoi susținea în mod public „nevoia unei strategii europene clare pentru capturarea și stocarea carbonului” după cum se arăta într-o postare pe pagina oficială a Partidului Național Liberal. Practic, președintele comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European susținea proiectul OMV.

Cristian Bușoi PNL

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *