Adriana Timiș

Iuliana Adriana Timiș, un fost ghid turistic, este director la o companie importantă de stat. La doar 26 de ani ocupă funcția de Director Executiv Comercial la Telecomunicații CFR SA București.

Avansată „la apelul bocancilor”

În momentul numirii, actuala directoare de la Telecomunicații CFR, avea doar 11 luni din momentul în care intrase în companie. Această avansare spune multe despre conceptul de guvernare corporativă. Susținerea politică are un cuvânt de spus în ascensiunea tinerei Adriana Timiș.

Codul administrativ prevede o vechime minimă de șapte ani pentru funcțiile de conducere. Chiar dacă firma subordonată Ministerului Transporturilor nu are funcționari publici, este clar că s-a obținut o derogare pentru tânăra manager.

Conform CV-ului, directoarea executivă spune că are abilități pentru „programe de comunicare” (WhatsApp, Telegram, Signal) și știe să navigheze pe internet.

image

Adriana Timiș a început ca ghid turistic

Iuliana Adriana Timiș și-a început ascensiunea ca și ghid turistic în Vișeul de Sus. Ea a lucrat pentru patru luni la firma CFF Vișeul de Sus SRL. Compania a fost administrată de actualul primar PSD al comunei Moisei, Grigore Tomoioagă.

După doi ani în care s-a dedicat studiilor, tânăra a făcut un stagiu de două luni la Societatea Telecomunicații CFR S.A. Cluj, iar finele lui 2019 o găsesc pe Iuliana Adriana Timiș angajată la Telecomunicații CFR ca și inginer.

După fix zece luni de inginereală, Iuliana Timiș devine director de exploatare în iulie 2020, iar după alte două luni este numită Director Executiv Comercial. Practic, până să fie numită directoare executivă, Iuliana muncise toată viața ei 18 luni.

Ionuț și Adriana Timiș

Familie de politicieni abonați la funcții

Conform CV-ului, în noiembrie 2021, Adriana Timiș a fost numită și Membru în Consiliul de Administrație la „CFR Marfa”. Pe această functie a rămas până în septembrie 2022.

Ionut Timis, sotul tinerei, lucrează și el la rândul său în sistemul bugetar. El este actualmente economist la Compania Națională de Investiții. Ionuț Timiș și-a petrecut tinerețea în PNL Diaspora, alături de personaje marcante ale politicii liberale, printre care Rareș Bogdan și Mihai Barbu, acesta din urma fiind și secretar general al PNL Diaspora.

Pe lângă nenumăratele funcții pe care le are, Barbu este în prezent Director General la CFR Telecomunicații. Adriana Timiș a fost numită Director Exploatare în cadrul CFR Telecomunicații în momentul în care Mihai Barbu este proaspăt numit Director General al companiei.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *