Peste 9.7 milioane de lei fără TVA și un contract de modernizare drumuri de interes local din județul Teleorman primește o firma care este condusă de familia celui care administrează județul. Între timp consilierul județean PNL a fost exclus din partid. În 2021 acesta ocupa funcția de director general în firma condusă de soția și fiul lui.

Afacerile politicianului cu instituția unde „lucrează”

Câștigătorii contractului de licitație pentru modernizarea drumurilor de interes local din localitatea Măgura din Teleorman sunt asocierea de firme Mara Prod Com SRL și  Horeca Consulting SRL.

Compania Mara Prod Com SRL și Horeca Consulting SRL din Teleorman îi au ca administratori pe Mara Elena Ana și Ciprian Iulian Mara. În compania acestora a ocupat funcția de director general actualul consilier județean de Teleorman Florică Mara. Administratorii din firmă sunt nimeni alții decât soția și fiul acestuia.

Compania se ocupă în principal de cultivarea cerealelor, exclusiv orez, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, conform datelor de la Ministerul Finanțelor. Firma are o cifră netă de afaceri de peste 32.7 milioane de lei raportată în 2022.

Pe lângă afacerea cu cereale, societatea Mara Prod Com SRL obține contracte publice pentru lucrări de drumuri.

Compania Mara Prod Com SRL a reușit să parafeze peste 162 de contracte cu primăriile din județul Teleorman dar și cu Spitalul de Urgență din localitate, toate însumând peste un milion de euro.

Peste 9.7 milioane de lei fără TVA va primi firma familiei consilierului județean Florică Mara de la instituția pe care acesta o reprezintă.

Modernizare drumuri cu firme politice

Consiliul Județean Teleorman a atribuit singurei ofertante un contract de modernizare a străzilor din comuna Măgura, Teleorman.

Oficialitățile din localitate vor avea în comună lucrări de modernizare a părții carosabile și de siguranță a traficului.

Străzile ce vor fi modernizate vor asigura legătura riveranilor spre drumul județean DJ 506 și către principalele obiective socio-economice ale comunei.

La momentul actual, aceste străzi care fac obiectul contractului prezintă o suprafață de rulare alcătuită din pietriș iar pe alocuri cu pământ, prezentând deficiențe ale suprafeței de rulare.

Aceste străzi nu mai corespund exigențelor necesare unei circulații rutiere civilizate din cauza stării actuale a suprafeței de rulare.

În total, aproximativ 5.8 km de drum vor fi modernizați pentru suma de 9.7 milioane de lei fără TVA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *