Sute de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor încasează sume uriașe de bani și nu au nicio legătură cu domeniul. Polițiștii din stradă nu-și mai văd capul de treabă. În structura centrală sute de „instructori” de traforaj, karate, engleză, desen artistic încasează sume exorbitante. LumeaPolitică.ro vă prezintă inutilii din Ministerul de Interne.
Câțiva angajați se ocupă de presă
Direcția de Informare și Relații Publice a Ministerului Administrației și Internelor este una dintre locațiile unde se regăsește cel mai mare balast de personal. Acolo trebuie să fie un purtător de cuvânt și câțiva ofițeri care să răspundă petițiilor de la cetățeni. Realitatea este alta.
Asta și este realitatea. Conform unui răspuns al MAI adresat LumeaPolitica.ro, numai șapte oameni se ocupă de presă. Numărul este infim în comparație cu sutele de persoane care primesc salariul de acolo.
Aproape un milion de euro pentru călușarii cu epoleți
Funcționarii din MAI nu vor să spună exact câți oameni sunt plătiți pentru chestiuni adiacente internelor și administrației. Cu greu am reușit să aflăm că 32 de „artiști” lucrează la Ansamblul Ciocârlia. Oficialii MAI consideră că salariul acestora este „secret de stat” și nu vor să dezvăluie suma pe care formația o încasează anual. Inutilii din Ministerul de Interne sunt protejați mai ceva ca un șef de stat.
Estimările noastre arată că numai pentru călușari MAI plătește drept salarii, cu tot cu taxe, aproximativ 4,45 milioane de lei (aproape un milion de euro) anual.
Big Brother de 20 de ori mai scump – Inutilii din Ministerul de Interne
Un număr la fel de secret de angajați are MAI și pentru a monitoriza presa. Serviciul este banal. O firmă care oferă acest serviciu încasează aproape 2000 de euro pe lună.
Cei 12 angajați ai „Centrului Multimedia” din MAI primesc toate salariile mari de la stat, cu taxe plătite la care se adaugă bani de chirie, haine, hrană, etc. Aproape 2,3 milioane de lei anual este cheltuiala MAI cu structura respectivă. Practic iese un cost de producție de 40.000 de euro pe lună. Un cost care este de 20 de ori mai mare ca un serviciu descentralizat.
Centrul Multimedia este locul în care sunt urmărite emisiunile TV și citite ziarele. Mai nou angajații urmăresc postările de pe rețelele de socializare ale oamenilor relevanți pentru MAI.
Inutilii din Ministerul de Interne trecuți la secret
Estimările noastre au la bază informații adunate cu greu din surse apropiate MAI. Instituția se luptă cu îndârjire să nu afle poporul care este numărul exact de polițiști care nu fac nimic.
„Conform HG nr. s/610 din 2008 pentru aprobarea listelor cuprinzând categoriile de informații secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de MAI, statul de organizare (în care este prevăzut numărul de posturi) al Direcției Informare și Relații Publice face parte din categoria informațiilor clasificate, astfel încât datele sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. (1), lit. A) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și
completările ulterioare.” se arată într-un răspuns al MAI
Practic, comunicatorii de la interne spun în traducere că forțele ostile României pot să facă rău țării dacă află câți trântori încasează sume mari de bani pentru a se preface că sunt polițiști.
Încă vreo sută de inutili la Centrul Cultural
În afară de călușari, preoți și oamenii care monitorizează TikTok, MAI are și alți inutili sub aceiași cupolă. Centrul Cultural are în dotare și instructori pe domenii de o deosebită importanță pentru afacerile interne și administrație.
Astfel, o armată de instructori mare cât o secție de poliție din București oferă cursuri de balet, chitară, dans modern, tenis de masă, biliard șah.
Aceiași armată de polițiști al căror număr este ținut la secret organizează seri de proză, poezie, medalioane sau lansări de carte. Din estimările noastre aproape 100 de cetățeni încasează salarii de structură centrală a MAI pentru a culturaliza masele de milițieni.