Image default
Actualitate

O epidemie de coronavirus ar scoate lucrătorii serviciilor secrete în stradă. Cum explică avocatul Gheorghe Piperea

O epidemie de coronavirus în România ar determina păzirea strictă a persoanelor aflate sub carantină, pentru că românii au tentința de a nu se supune regulilor. O spune avocatul Gheorghe Piperea, care apreciază că personalul Ministerului Afacerilor Interne ar fi depășit în această situație. Se va apela, probabil, și la lucrătorii serviciilor secrete, crede Piperea, „Cu ocazia asta, poate aflăm și noi câți sunt, în realitate…” a spus avocatul specializat în litigii financiare.

Gheorghe Piperea crede că nu sunt suficienți polițiști sau soldați pentru a asigura paza la domiciliu a persoanelor suspecte de infecție cu COVID-19, dacă în România va fi epidemie de coronavirus, iar în aceste condiții, democrația va fi în pericol a scris vocatul pe Facebook, potrivit Stiri pe Surse.

„În Italia s-a făcut pasul doi-carantină națională. Urmează starea de urgență, mai ales că deținuții s-au revoltat în 27 de închisori. Cine încalcă regulile de carantină, riscă închisoare. Mă întreb dacă vor mai fi locuri în închisori, că nu îmi imaginez că italienii or să se supună ca nemții sau chinezii regulilor.

La cât de coerent este sistemul nostru de situații de urgență și la cât de preocupați de binele public sunt ai noștri, mă aștept că școlile să fie transformate în spitale și închisori. Soldați și polițiști nu sunt destui pentru a asigura paza la domiciliu. Probabil că se va apela la lucrătorii serviciilor secrete. Cu ocazia asta, poate aflăm și noi câți sunt, în realitate…

Cel mai rău lucru ce ni se poate întâmpla vine la cel mai prost moment, acela în care democrația este în cel mai mare pericol”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebook, cu privire la o epidemie de coronavirus posibilă.

Comitet Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar în perioada 11 – 22 martie. În prezent, în România, 17 persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus. Cinci dintre acestea s-au vindecat.

Related posts

Deputatul PSD Sebastian Radu, în stare gravă din cauza coronavirusului. Ar fi intubat

Constantinescu Gabriel

Tăierea indemnizațiilor demnitarilor în criza coronavirusului, analizată de Guvern. Se discută și eliminarea pensiilor speciale

Constantinescu Gabriel

Raed Arafat, despre legea vaccinării obligatorii: „Pe partea de COVID clar este voluntară”

Andrada Ionescu

1 comment

Epidemia de coronavirus, vârf prognozat în luna aprilie. Ce se așteaptă 10 martie 2020 at 13:07

[…] O epidemie de coronavirus ar scoate lucrătorii… […]

Reply

Leave a Comment