Image default
Actualitate

Dan Barna cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea populației și firmelor de efectele cornavirusului

Dan Barna cere Guvernului măsuri urgente în cazul unei posibile epidemii de coronavirus. Liderul USR vorbește atât despre protejarea populației de infectarea cu noul coronavirus, cât și de ajutor pentru firmele care au înregistrat pierderi în această perioadă.

„Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentaţia publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, şi altele. Pentru a putea ieşi din criză cu cât mai puţine pagube e nevoie să fim pregătiţi cu măsuri de sprijin pentru companii şi angajaţii lor. (…) Ele pot fi completate şi cu alte acţiuni după consultarea tuturor celor care au un cuvânt de spus în aceste chestiuni: companii, investitori, sistemul financiar, sindicate”, a spus Barna, potrivit Stiri pe Surse.

Dan Barna cere Guvernului, în contextul amenințării cu epidemia de coronavirus, mai multe măsuri concrete. Acestea sunt plata concediilor medicale în avans de către CNAS, un credit fiscal pentru întreprinzători din cauza pierderilor, prelungirea termenului de plată a taxelor și impozitelor și controlul strict al cheltuielilor bugetare care nu au legătură cu această criză.

Dan Barna crede că este esenţial în acest moment să existe un dialog real între actorii din economia reală şi autorităţi, iar instituţiile publice trebuie să aibă o atitudine proactivă, nu reactivă.

”În lipsa acestui dialog, efectele o să le vedem în bugetele publice şi în cifrele agenţiilor de ocupare a forţei de muncă”, a precizat Dan Barna.

Creșterea cazurilor de infectare cu cornavirus a determinat conducerea USR să suspende activităţilor publice de precampanie desfăşurate în stradă şi pe cele door to door de distribuire directă de materiale de promovare, în contextul apariţiei cazurilor de coronavirus.

„Am decis aseară, împreună cu colegii mei din USR, să suspendăm activităţile publice de precampanie desfăşurate în stradă şi activităţile door to door de distribuire directă de materiale de promovare, pentru a limita riscurile asociate în actualul context”, a mai spus Dan Barna.

Related posts

Cum întârzie Senatul legea carantinării

Alina Angelescu

Victor Ponta NU are coronavirus. De ce a vrut să spună public asta

Constantinescu Gabriel

Județul Suceava e în carantină totală. Câți infectați cu noul coronavirus umblă liberi pe străzi

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment