În urmă cu exact doi ani Ministerul Transporturilor anunța finalizarea licitației pentru execuția unei bucăți de șase kilometrii din autostrada Ploiești Brașov. În aceiași perioadă, la București avea loc o conferință internațională de securitate informatică – SECITC. Între ambele evenimente există o legătură.
Cercetări academice în criptografie
La conferința SecITC una dintre lucrările prezentate poartă semnătura lui George Teșeleanu și a Dianei Maimuț. „Secretly Embedding Trapdoors into Contract Signing Protocols” este un articol științific care tratează aspecte securitate informatică. Articolul apăruse în același an, în revista Asociației Internaționale de Cercetări Criptografice sub semnăturile celor doi.
În 2018 tandemul Maimuț – Teșeleanu publică în același loc articolul intitulat „A Unified Security Perspective on Legally Fair Contract Signing Protocols”, material pe care îl prezintă și la ediția SecIT 2018.
Un articol științific despre atacurile de tip „slide” este publicat de Maimuț și Teșeleanu în revista Asociației Internaționale de Cercetări Criptografice. La finele lui 2019, George Teșeleanu participă singur la Conferința Internațională de Securitate a Comunicațiilor și Informațiilor care a avut loc la Lille în Franța. El prezintă un material despre felul în care generatoarele de numere aleatorii pot fi păcălite să se manifeste greșit.
Miner, ginere de baron și „cercetător științific”
George Teșeleanu este soțul deputatei PSD din Constanța, Cristina Dumitrache. Mai importantă ca soția este socrul: consilierul local Ion Dumitrache. Dumitrache senior este partener de afaceri cu fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe. Socrul lui Teșeleanu are o avere estimată de 55 de milioane de euro.
Revenind la performanțele intelectuale ale lui George Teșeleanu, acesta a absolvit în 1990 Institutul de Mine din Petroșani și în 1996 a luat o licență în economie la Roma. Din 2003, conform CV-ului oficial depus la Portul Constanța, este doctor în științe inginerești. Titlul este primit tot de la Universitatea din Petroșani. Aceleași studii sunt menționate și în CV-ul depus la Șantierul Naval Midia.
Niciuna dintre aceste insituții de învățământ nu ar fi putut să-l pregătească pe Teșeleanu în domeniul criptografiei și securității comunicațiilor.
Inginerul care predă la Facultatea de Medicină
Ciudățeniile intelectuale ale baronașului de Constanța continuă pe pagina sa oficială de internet. El se prezintă ca profesor de „Geodinamica UNESCO a Institutului de Geodinamica – Academia Romana”. Din 2000 spune că a fost profesor vizitator al Universității Vasile Goldiș din Arad la catedra de, atenție, Management Sanitar.
Cea mai mare ciudățenie vine însă în 2010 – 2012 când Teșeleanu predă ca și profesor asociat la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Oradea.
Din 2015, ginerele lui Ion Dumitrache este membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România, membru al Academiei de Științe Miniere a Ucrainei și membru al Academiei de Științe Naturale a Federației Ruse.
Cum a scris George Teșeleanu despre criptografie
O posibilă explicație a exploziei de articole științifice la care semnat este și George Teșeleanu ar putea să o găsim dacă o căutăm temeinic pe partenera sa. Diana Ștefania Maimuț a studiat informatica la Universitatea Titu Maiorescu, a urmat un master în criptografie la Universitatea București și a devenit doctor în informatică la École Normale Supérieure din Franța în 2015.
Fata vorbește engleză, franceză, italiană și spaniolă și, conform profilului de LinkedIn este cercetător științific.
Scandal cu spitalul fantomă din Cotroceni
Diana Ștefania Maimuț nu a fost așa deșteaptă de la început. Ea nu a urmat cursurile unei facultăți de stat. Fata a absolvit la „Titu Maiorescu”. Instituția era implicată împreună cu Marian Maimuț într-o controversă legată de construirea unui spital în Sectorul 6 al capitalei.
Presa relata faptul că firma Max Oil Company și insituția de învățământ convinseseră autoritățile că pot să edifice un spital universitar. Primarul Poteraș a pus la dispoziție un teren pe Bd. Vasile Milea în ciuda faptului că firma lui Mariam Maimuț nu avea un background solid în afaceri.
Personaje de poveste
Apropierea științifică dintre George Teșeleanu și Diana Maimuț poate să ascundă și alte încrengături. Marian Maimuț a fost asociat cu Florin Cristian Mihai în firma West Eurotrade Grup. Compania se ocupa cu activități juridice și consultanță fiscală.
Fata lui Maimuț, Diana Ștefania este coautor cu George Teșeleanu în mai multe articole pe care acesta, conform pregătirii pe care o are, nu ar putea să le scrie singur.
Teșeleanu este ginerele lui Ion Dumitrache și a fost numit de acesta în consiliul de administrație al Șantierului Naval Midia. Acolo Dumitrache este asociat cu Felix Stroe, ministru la Transporturi în perioada octombrie 2017 – februarie 2018.
Teșeleanu – Dumitrache – Maimuț – Stroe – Autostrăzi
În 2015 firma Alpenside SRL depunea ofertă pentru a câștiga o licitație de 28 de milioane de euro din construirea a 6 kilometrii de autostradă între Râșnov și Brașov. Segmentul este parte din autostrada Ploiești – Brașov.
Firma era patronată de Florin Cristian Mihai, fostul asociat al lui Maimuț. Vreme de doi ani de zile oferta stă în stand by. Așteptarea durează până în 2017 când contractul este semnat. În același an, șef la transporturi ajungea constănțeanul Felix Stroe, asociatul lui Dumitrache, socrul lui Teșeleanu.
Alpenside este abonată la bani publici. În afară de bucata din autostrada Ploiești – Brașov a mai încasat și alți bani de la stat. În 2018 a câștigat 2 milioane de euro pentru modernizarea unor străzi de pământ în orașul Mizil și 1 milion de euro pentru un pasaj peste Centura Bucureștiului. Finele lui 2018 a prins firma cu încă un contract de 2 milioane de euro pentru reabilitarea unei străzi din Sectorul 6.
Leave a comment