Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație CNPEE, urmează să investească peste 17 milioane de euro pentru achziția de manuale școlare, elaborate în conformitate cu programele școlare în vigoare.

Manualele vor fi achiziționate pentru anul școlar 2023 – 2024. Achiziția cuprinde cuprinde 120 de loturi de manuale școlare pentru disciplinele studiate în clasele I-a, a II-a și a VI-a. Vor fi achiziționate manuale elaborate în limba română, respectiv în limba de predare a minorităților naționale. Pentru celelalte clase, manualele școlare vor fi asigurare prin retipăriri, conform contractelor în derulare încheiate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și inspectoratele școlare cu editurile câștigătoare ale licitațiilor derulate în anii anteriori. Manualele școlare vor fi prezentate atât în varianta tipărită, cât și în varianta digitală. Varianta tipărită va fi realizată sub forma unui volum imprimat, iar varianta digitală va reprezenta forma electronică a manualului școlar, accesibilă pe platforma Ministerului Educației.

Valoarea totală a achiziției este de 87 de milioane de lei, cu TVA, adică 17,8 milioane de euro. Finanțarea achiziției se va realiza din fonduri bugetare alocate de Ministerul Educației. Durata contractului este de 48 de luni. Termenul de depunere a ofertelor este 14 martie 2023.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *