autostrada Ploiești - Brașov
ginerele lui Ion Dumitrache, George Teșeleanu

George Teșeleanu, un nume anonim legat de politică politică stă în spatele alegerilor „cu scântei” de la Federația Română de Judo. Află care este legătura între judo, lumea politică și afaceri de budoar.

Ginerică Teșeleanu un candidat anonim agită apele la FRJ

George Teșeleanu nu este un nume cunoscut publicului larg. Este ginerele social democratului Ion Dumitrache, un important pion PSD din Constanța. Dumitrache senior este partener de afaceri cu fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe. Socrul lui Teșeleanu are o avere estimată de 55 de milioane de euro.

Teșeleanu este cunoscut și prin prisma soției sale Ileana Cristina Dumitrache. Femeia, care a ales să-și păstreze numele după căsătorie, este deputat de 12 ani. Ea este cunoscută în lumea celor care nu cuvântă în Parlament dar încasează toate drepturile.

În ciuda lipsei de notorietate și a faptului că stă ascuns în umbra soției și socrului, Teșeleanu a decis să candideze pentru funcția de președinte al Federației Române de Judo.

Numit de asociatul socrului la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Pe 3 februarie 2018, George Teșeleanu este ales membru al Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. El ocupa locul de membru CA din partea Ministerului Transporturilor. De opt zile ministru era Lucian Șova.

Locul lui Teșeleanu fusese însă decis de fostul ministru, constănțeanul Felix Stroe. Acesta era partener de afaceri al socrului lui Teșeleanu. Lumea Politică a scris pe larg despre cei doi. Acolo analizam și studiile ginerelui care nu se apropiau deloc de conducerea unui aeroport.

George Teșeleanu aeroport

Candidează pentru că a rămas fără loc de muncă

Până anul trecut, George Teșeleanu era administrator provizoriu al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța. Miniștrii PSD ai transporturilor l-au menținut în funcție. Odată cu schimbarea guvernului, poziția acestuia era amenințată.

Fără influența socrului la Ministerul Transporturilor, Teșeleanu nu a mai putut să-și mențină funcția la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

Pe 9 ianuarie 2020 are loc AGA și ginerele lui Dumitrache rămâne fără post. Membrii AGA au luat „act, cu majoritate de voturi exprimate, de încetarea în data de 14.01.2020 a mandatelor de administratori provizorii ai AIMK Constanța” se arată în Hotărârea nr. 1/2020 a adunării generale.

Operațiunea „loc de muncă pentru ginerică”

Rămas fără loc de muncă, Teșeleanu se orientează spre sport. Anunță candidatura la Federația Română de Judo. Cu soția parlamentar și socrul multi-milionar, George Teșeleanu nu putea să rămână fără un titlu pompos.

În aceste codiții, Federația Română de Judo părea a fi locul ideal. Alegerile urmau să aibă loc în 2020, timp suficient pentru ca socrul lui Dumitrache să se pregătească de campania electorală.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *