incendiu

Primăria Oradea reconstruiește vechea hală a Pieţei agroalimentară Cetate, monument istoric, distrus într-un incendiu produs în anul 2020. Valoarea investiției se ridică la peste 21 de milioane de euro.

Proiectul se va realiza în 2 etape. Prima etapă vizează amenajarea și reconstruirea Pieței Agroalimentară Cetate, având o suprafață de 1.770 de mp. Aceasta va cuprinde 21 de module în sectorul de flori, 28 de module în sectorul de lactate și 20 de module în sectorul de carne. Tot în cadrul acestei etape se vor amenaja 50 de locuri de parcare stradale, cu o durată de staționare de scurtă. La o distanță de 1,5 metri de zidurile rămase după incendiu, care vor fi păstrați și recondiționați, se va construi noua structură pe profiluri de aluminiu și pereți de sticlă. Pe partea exterioară a sticlei se propune gravura, care conține imaginea tâmplăriei anterioare, originale. Între spațiul dintre zidurile fostei clădiri și peretele cortină, se propune montarea de rigole, pentru a eficientiza curățarea acestui spațiu.

În a doua etapă se va realiza o clădire nouă, după modelul celei din Rogerius, și o parcare subterană cu 161 de locuri. Clădirea va cuprinde spații comerciale împărțite astfel: sector de legume-fructe cu 504 mese, sector de alimentație publică, sector de produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sector de produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metri pătrați. Noua construcţie va mai avea două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial-agricol și birouri pentru persoanele din administrație, alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces.

Valoarea totală a investiției este de 106 milioane de lei, cu TVA, adică 21,6 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri alocate de Primăria Municipiului Oradea.  

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *