Prețul colosal pentru modernizarea unui drum de 32 km! Firma câștigătoare, apropiată controversatului Nicolae Bădălău!

Modernizarea unui drum județean se face la prețul la care s-ar fi construit unul nou. Afacerea este executată de cumătrul unui politician celebru care se află sub control judiciar după ce a fost arestat pentru corupție. Banii sunt plătiți de Consiliul Județean din Constanța unde președintele este cercetat pentru că a luat mită să aranjeze niște licitații.

Drumul de la Corbu la Mihai Viteazu are 32 de kilometri, iar autoritățile locale au decis modernizarea lui. Contractul a fost atribuit de Consiliul Județean din Constanța în urmă cu doi ani și jumătate. De la acel moment și până acum prețul a fost majorat de mai multe ori.

87 de milioane de lei pentru un drum de 32 de kilometri

La un an și nouă luni după ce licitația a fost finalizată, Consiliul Județean a decis să suplimenteze costul lucrărilor cu 2,3 milioane de lei. După alte trei luni, valoarea lucrărilor este modificată din nou. Autoritățile decid să mai plătească alte 5,2 milioane de lei. A treia modificare a fost făcută în aceste zile când Consiliul Județean din Constanța a mai alocat 5,4 milioane de lei pentru această afacere.

Așa se face că modernizarea drumului de 32 de kilometri a ajuns să coste 87 de milioane de lei. Practic prețul modernizării unui kilometru de drum a ajuns la 560 de mii de euro. Exact cât ar fi costat construirea de la zero a infrastructurii.

Firma care se ocupă de modernizarea drumului este apropiată lui Nicolae Bădălău

Lucrarea este executată de firma controlată de Paușa și Mihai Cușa. Cei doi sunt nașii de cununie ai lui Gabi Bădălău și Claudiei Pătrășcanu. Familia Cușa a fost menționată de mai multe ori în presă la arestarea lui Nicolae Bădălău. Fostul vice-președinte al Curții de Conturi este acuzat că oferea mită pentru ca firme din sfera sa de influență să câștige contracte de modernizare a drumurilor.

Scandalul Drumului de la Corbu la Mihai Viteazu: 87 de Milioane de Lei pentru 32 de Kilometri

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *