savu avril SRL jpeg

Primarul liberal din Satu Mare a încredințat contractul de  izolare termică a două blocuri unui alt PNL-ist. Nicio altă firmă nu a mai vrut să participe la licitație.

Firma cu persoane implicate adânc în politica liberală

Câștigătorii contractului de reabilitare sunt asocierea de firme Kes Business SRL și Avril SRL.

Kes Business SRL este reprezentată de asociatul unic Mihaela Liliana Lungu. Firma condusă de aceasta are o creștere a profitului cu 50% în 2022 ajungând la cifra de 1.2 milioane de lei cu doar 14 angajați.

A încheiat de-a lungul timpului peste 60 de contracte de licitatii publice cu instituțiile statului. Municipiul Gherla, Primăria Municipiului Zalău și Primăria Baia Mare dar și Primăria din Petroșani se află în portofoliul companiei patronată de Mihaela Lungu.

Avril SRL este condusă omul de afaceri Ioan Savu care este asociat majoritar. Printre asociați mai regăsim și pe Vasile Ovidiu Hotca , Daniel Cristian Seleveschi și pe Petru Ciorbă.

Savu nu este prea departe de lumea politică el fiind președinte PNL în Negrești Oaș și este și un fost candidat din partea PNL la Camera Deputaților.

Firma condusă de acesta are o cifră de afaceri netă de peste 170 de milioane de lei.

Instituțiile statului cu care acesta a câștigat licitațiile din bani publici putem enumera Electrica SA, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Județean Școlar Sălaj și Comuna Filipeștii de Pădure.

Lucrări de izolare termică

Aceste lucrări vor dura aproximativ 14 luni de la începerea lucrărilor și va cuprinde o perioada de 2 luni în care va fi realizată documentația de proiectare iar restul de 12 luni va fi pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni.

Imobilele ce vor intra în reabilitare termică constau în blocuri de locuințe colective construite înainte de 1995 și se află în proprietatea persoanelor fizice și juridice, reprezentate de Asociațiile de proprietari.

Va fi înlocuită tâmplăria exterioara clasica cu tâmplărie termoizolanta cu o performanță ridicată,  va fi termoizolat planșeul peste ultimul nivel dar și cel de peste subsol. Totodată va exista o izolare termica a pereților către spatiile comune neîncălzite și vor fi înlocuite corpurile de iluminat fluorescent cu corpuri de iluminat care au o eficiență energetică ridicată.

Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile si de asemenea vor fi montate stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Cheltuielile generate de efectuarea unor lucrări suplimentare față de toată documentația tehnico-economică aprobată, ca urmare a unor erori de proiectare vor fi suportate de către proiectant.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *