Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă investește 7 milioane de euro pentru realizarea unei platforme unice, în care vor fi integrate toate serviciile ce vor putea fi accesate de către șomerii Serviciului Public de Ocupare. Proiectul vizează implementarea și operaționalizarea sistemului informatic integrat ce are ca scop pricipal modernizarea și adaptarea structurilor Serviciului Public de Ocupare de la nivel național și teritorial.  Sistemul va introduce tipuri noi de servicii, instrumente, sisteme, procese și mecanisme în cadrul structurilor Serviciului Public de Ocupare.

Prin intermediul platformei, șomerii vor putea depune documentele în format electronic, cu semnătură electronică certificată, eliberarea documentelor realizându-se tot în format electronic. Această platformă va putea face posibilă declararea locurilor de muncă pe baza de competențelor, cu funcționalități care să permită operarea rapidă a ofertelor repetitive și gestionarea flexibilă a acestora. Generarea și depunerea documentelor necesare pentru obținerea anumitor subvenții, stimulente financiare, module de verificare și generarea documentelor necesare se va realiza tot prin intermediul platformei.

Șomerii vor putea avea o interacțiune directă cu angajatorii, având posibiltatea de a-și crea profile personalizate. În funcție de profilul realizat, competențe și experiență, șomerii vor putea fi selectați pentru joburile disponibile. Tot prin intermediul platformei va exista posibilitatea de a genera în timp real, analiza locurilor de muncă disponibile la nivel național, regional și județean. Se va realiza și o aplicație mobilă privind disponibilitatea serviciilor oferite de Serviciului Public de Ocupare dedicată sistemelor de operare iOS și Android. Sistemul va face posibilă automatizarea fluxurilor interne, gestionarea documentelor și a sarcinilor de lucru realizându-se într-un format electronic centralizat, inclusiv prin mijloace audio-video integrate.

Valoarea totală a investiției este de 34 de milioane de lei, cu TVA, adică 7 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capital Uman.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *