psd

O comună cu puțin peste 2023 de locuitori intră într-un program de reabilitare. Străzile din Mahmudia vor fi asfaltate de către firme abonate la banii publici din județ. Investiția ajunge la peste 3,5 milioane de euro fără TVA.

Cei 10 Km de străzi  vor fi reabilitate

Primăria din Mahmudia urmează să asfalteze străzile din comună. Se dorește o îmbunătățire a parametrilor de mediu prin reducerea impactului asupra calității aerului. De asemenea, se dorește aducerea structurii rutiere la parametri optimi corespunzători.

Prin viitoare investiție timpul de călătorie și economisirea carburanților auto va fi mai redusă. Edili susțin că vor fi îmbunătățiri a calității vieții pentru locuitorii din zona dar în același timp va crește și atractivitatea zonei.

Ca urmare a viitoarei investiții, primăria se așteaptă ca viitorii potențiali investitori și dezvoltatori să vină și să fie parte a comunității.

Odată cu realizarea infrastructurii noi, se așteaptă o siguranță și o fluidizare a traficului pe toate modurile de transport din zonă.

Cei 17 milioane de lei fără TVA vor acoperi aproximativ 10 km străzi.

Firme cu asociați anchetați și condamnați

Câștigătorii licitației din bani publici este asocierea de firme SC Sofvi Construct Instal SRL, Mega Edil și Tehno- Edil Amf SRL.

SC Sofvi Construct Instal SRL este condusă de afaceriștii Soldat Cristian, Lipat Adrian și Feodor Mihail.

Firma de la apartamentul 4 din sectorul 2 are o cifra de afaceri netă de peste 19 milioane de lei în 2022 conform Ministerului Finanțelor și doar 12 angajați raportați. Este printre firmele care au reușit să câștige mai toate licitațiile cu instituțiile publice din județul Tulcea.

Mega Edil SRL este deținătoare a peste 50 de contracte din bani publici. Firma o are unic asociat în momentul de față pe doamna Florea Mihaela-Georgeta. Aceasta este cumnata fostului parlamentar PSD Marian Ghiveciu.

Fostul asociat Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, sub acuzația de “instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată”.

Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv, în 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost acuzat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Cele mai importante contracte pe care le are firma sunt în sud estul țării, cu primăriile din județul Tulcea.

Cea de treia firma din asocierea de firme este Tehno-Edil Amf SRL. Aceasta este administrată de femeia de afaceri Crudu Valerica Mirela.

Societatea deținută de aceasta a semnat în cursul lunii aprilie un contract  privind lucrările la infrastructura stradală în comuna tulceana Horia.

În anul 2021, societatea a declarat către Ministerul Finanțelor doar 7 angajați și o cifră de afaceri de peste 2,64 milioane de lei. Tehno Edil AMF SRL are încheiate contracte de achiziții publice în valoare totala de peste 10 milioane de lei.

Printre autoritățile contractante se numără Comuna Baia, Comuna Bilciurești, Comuna Boldur, Comuna Carcaliu și Comuna Cerna, dar și altele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *