Scandal la dezbaterile din comisiile de specialitate ale Senatului pe noua lege a pensiilor. Discuțiile din comisia de muncă au început cu certuri între membrii USR și PSD, privitoare la viteza cu care trece legea pensiilor. Proiectul de lege privind sistemul public de pensii intră marţi la vot în Senat, în procedură de urgenţă. PSD şi PNL au dezbătut luni în coaliţie neînţelegerile privind această lege.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, i-a insultat pe cei din USR în timpul dezbaterilor, după ce aceștia au acuzat că nu sunt bani pentru majorările promise și au cerut prezența miniștrilor de la Finanțe și Muncă la dezbateri. „Ați pus din burtă aceste 10 miliarde și repet, ori nu creșteți pensiile, ori amânați momentul în care o veți face, ori mințiți privind impactul bugatar. Ziceți cât costă. Dați din buzunarul dvs?”, a reproșat senatorul USR, Irineu Darău, parlamentarilor Puterii.  În replică, senatorul PSD, Daniel Zamfir, le-a reproșat celor din USR modul în care au făcut Planul Național de Redresare și Reziliență. „Eu n-aș fi dat în niciun caz din buzunarul nostru prin PNRR 240.000 de euro să cumpăr penisuri și vagine de pluș”, a spus acesta, potrivit Digi 24.

PSD şi PNL au anunţat după şedinţă că proiectul intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susţinut de întreaga coaliţie. Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunţat că, în şedinţa de luni a coaliţiei, a susţinut ca, în legea bugetului pe 2024, prioritatea în dezbaterile legate de finanţarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătăţii şi al Educaţiei. De asemenea, preşedintele liberalilor a insistat ca, în proiectul de buget pe anul viitor, să fie prevăzută foarte clar continuarea investiţiilor, întâietate având banii care vor fi alocaţi celor trei mari linii de finanţare – Programul Naţional „Anghel Saligny”, Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi proiectele derulate prin Compania Naţional de Investiţii (CNI).

 

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *