ucraina anunta l a ucis pe viktor sokolov sevastopol comandantul flotei ruse marea neagra 859941 jpg

Un consilier al ministrului de Interne de la Kiev anunță că șeful Flotei ruse la Marea Neagră a fost ucis în atacul de vineri, care a vizat Cartierul General din Sevastopol.

Atacul a avut loc la ora la care în clădire se desfășura o reuniune a ofițerilor superiori ai flotei.

Conform unor informații neoficiale, ucrainenii au folosit rachete de croazieră Storm Shadow/Scalp, citat de Antena 3.

Consilierul ucrainean Anton Gherașcenko spune că loviturile cu rachete au provocat un adevărat carnagiu la sediul Flotei, zeci de ofițeri fiind uciși.

„Comandantul Flotei ruse a Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, a murit în urma atacului cu rachete asupra sediului Flotei, alături de alți 34 de ofițeri. Alți 105 oameni au fost răniți.

Clădirea nu mai poate fi repusă în funcțiune”, a scris pe Gherașcenko pe X(Twitter), adăugând la final, ca sursă, Forțele Speciale Ucrainene.

Inițial, oficialii ucraineni din serviciile de informații au spus că nu dispun de date în legătură cu soarta amiralului Sokolov

Într-o primă reacție oficială, Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare din Ucraina, a spus, săptămâna trecută, că atacul ucrainean asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre a provocat moartea a cel puțin nouă persoane și rănirea altor 16, printre care și generali ruși.

„Un comandant de grup, general-colonelul Aleksandr Romanciuk, se află printre răniți și este în stare gravă. Șeful de stat major, general-locotenentul Oleg Țekov, este în stare de inconștiență”, a afirmat Budanov, citat de Vocea Americii.

Romanciuk este comandantul unui grup de forțe rusești din regiunea Zaporojie și a fost promovat la rangul de general-colonel în 2023.

Țekov este comandantul Brigăzii 200 de pușcași mecanizați, parte a Forțelor de Coastă ale Flotei de Nord din Marina militară rusă.

Budanov nu a confirmat, la momentul respectiv, informațiile neoficiale privind decesul amiralului Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre, arătând că serviciul său nu are date despre starea acestuia.

Foto: amiralul Viktor Sokolov (stânga) și explozia care a devastat sediul din Sevastopol al Flotei ruse la Marea Neagră (dreapta)

 

 

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *