Ştefănel Dan Marin

Ştefănel Dan Marin este analist politic, fiind absolvent al Facultății de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Bucureşti. Ștefănel are o experiență de opt ani în lumea politică. A debutat în calitate de consilier general al Capitalei. Marin Ștefănel Dan este originar din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman.

În anul 2012, Ștefănel Dan Marin a candidat, pentru prima dată, atât pentru un post în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), cât și pentru funcția de deputat de Galați. Ștefănel Marin a reușit atunci să prindă doar postul de consilier general, fiind ales pe listele PP-DD. În perioada septembrie-noiembrie 2015, Marin Ștefănel a fost primar interimar al Capitalei.

Patru ani mai târziu, Dan Ștefănel Marin a candidat, din nou, de data aceasta pentru un post în Consiliul Local al Sectorului 4, însă pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP). El s-a înscris în PMP la începutul anului 2016, când a ieșit din UNPR.

În anul 2019, Ștefănel Dan Marin a candidat pentru un post de europarlamentar, însă fără succes.

Ştefănel Dan Marin – averea

Potrivit declarației de avere, în anul 2008, Ștefănel Dan Marin a moștenit o casă cu suprafața de 46 de mp și două terenuri. Imobilele sunt situate în Pucioasa, jud. Dâmbovița. Politicianul are un teren agricol, cu suprafața de peste 21.000 de mp și unul intravilan, cu suprafața de aproape 3.000 de mp.

Ștefănel deține, împreună cu soția sa, Florentina Adriana Marin, și două apartamente situate în București. Unul are suprafața de 25 de mp și a fost cumpărat în anul 2006. Celălalt are suprafața de 67 de mp, achiziționat în anul 2012, cu ajutorul unui împrumut bancar. Ștefănel Marin conduce un autoturism VW fabricat în anul 2009, iar soția sa o Dacia din 2012.

Ștefănel Dan Marin are în conturi puțin peste 34.000 de lei. Familia Marin are și datorii. Un credit ipotecar în valoare de aproape 40.000 de euro a fost contractat în anul 2012. Alt credit de peste 6.000 de lei a fost contractat de Florentina Marin în 2017.

În anul 2018, Marin Dan Ștefănel a câștigat peste 116.000 de lei. Din aceștia, 72.000 de lei au venit din indemnizația de consilier local. Alți 44.000 de lei provin din salariul de la AFS SA.

Marin Florentina Adriana este asistent medical la Spitalul Clinic Carol Davila și a câștigat, în 2018, circa 75.000 de lei.

Conform declarației de interese, Marin Ștefănel este președinte al filialei PMP sector 4.

Afacerile politicianului

În anul 2003 și-a înființat o societate denumită General Service SRL cu sediul la Turnu Măgurele. Ștefănel a radiat firma din Teleorman. El deține 95% din compania Marvel Solutions SRL (societate cu activitatea suspendată la cerere). Firma a fost înființată în 2007, împreună cu Elena Udma.

Înainte de intrarea în politică, Ștefănel Dan Marin era angajat la firma Carry On Invest SRL. Aceasta era deținută de fratele său, Ionuț Mircea Marin. În 2007, în firmă mai era octogenara Mariana Isăroiu și o anume Liliana Grigore.

Ionuț Marin a mai deținut și firma Mibco Industries SRL alături de Marius Bărbulescu și Marius Gabriel Bercea. Cel din urmă asociat al Marin a fost reținut în 2015 pentru că făcea parte dintr-o rețea de infractori. Bercea s-ar fi ocupat cu infracțiuni legate de carduri de credit.

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *