Daniel Chirvasă
Viorel Daniel Chirvasa, PNL

Viorel Daniel Chirvasă este un politician liberal care a făcut pasul spre politica mare în 2016 când a fost ales din partea PNL consilier local la Sectorul 1.

Născut în Sectorul 1, Daniel Chirvasă a început politica în Partidul Democrat Liberal. El a avansat în cariera politica fiind cunoscut ca un bun organizator în „armata” PDL.

Daniel Chirvasa a urcat pe scara ierarhică pas cu pas. În 2012 se regăsea pe lista de sponsori ai PDL cu suma de 7000 de lei. Patru ani mai târziu, politicianul a devenit secretar general al PNL după fuziunea cu PDL.

Daniel Chirvasă deține o casă cu terenul aferent, el moștenind activele în anul 2015. Conform declarației de avere el nu are mașină și nu realizează niciun venit oficial.

El nu a menționat în declarațiile de avere și interese niciun venit sau activ al soției sale Marcela Chirvasă. Cei doi soți au un conflict juridic legat de un teren din București, în acest sens judecându-se cu o anume Cornelia Tudor și cu Oficiul de Cadastru București.

În martie 2018 DNA l-a trimis în judecată pe Daniel Chirvasă pentru mărturie mincinoasă în dosarul în care directorul ADP Sector 1, este judecat pentru luare de mită. El este acuzat de procurori că a încercat să-l protejeze pe directorul ADP care era ținta procurorilor.

Dosarul este plin de contradicții. Procurorii susțin că Alin-Nicolae Stoian, angajat ADP, ar fi primit bani de la un contractor. Tot procurorii susțin că angajatul ADP ar fi fost instruit de directorul instituției să remită banii lui Daniel Chirvasă. Cu toate acestea, consilierul local este acuzat de mărturie mincinoasă. Directorul ADP este acuzat de luare de mită, iar angajatul prins în flagrant a încheiat un acord de recunoaștere cu DNA.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *