Arsu USR
Alin Ionut Arsu

Alin Ionuț Arsu este un începător în ale politicii. Asistent social de aproape 15 ani, în 2016, Alin Arsu și-a încercat norocul la alegerile locale, sperând că, o dată ajuns la putere, va reuși să schimbe lucrurile în bine, măcar în domeniul său de activitate. Ionuț Arsu a candidat, pe listele Uniunii Salvați România (USR), pentru un post de consilier local la Primăria sectorlui 3, dar și pentru funcția de consilier în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Astfel, Arsu Alin Ionuț a ajuns consilier în CGMB, a prins curaj și, câteva luni mai târziu, a candidat și pentru un loc de deputat, însă fără succes.
Arsu Alin a lucrat atât în mediul privat (fiind angajat la diferite ONG-uri), cât și în cel public, la Primăria sectorului 3.
Arsu Ionuț Alin deține o garsonieră de doar 24 de mp, achiziționată în anul 2002. Soția sa, Iuliana Arsu, a moștenit un apartament cu suprafața de 25 de mp, în anul 2018. Cu toate acestea, în 2015, Ionuț Arsu și soția sa au contractat un credit ipotecar Prima Casă pe o perioadă de 30 de ani și au cumpărat un apartament de 48 de mp. Astfel, cei doi au împrumutat de la bancă 42.000 de euro, pe care trebuie să îi restituie până în anul 2046.
În 2018, Alin Arsu a mai făcut un credit de nevoi personale în valoare de 20.000 de lei, scadent în anul 2023.
Deși provine dintr-o formațiune care luptă împotriva clientelei de partid care se angajează la stat, Alin Arsu este angajat, din anul 2014, la Primăria sectorului 3, având funcția de inspector de specialitate/asistent social.
În anul 2017, el a câștigat puțin peste 44.000 de lei, sumă la care se adaugă indemnizația de consilier în cadrul CGMB în valoare de 1.700 de lei. Pe de altă parte, soția sa, angajată tot în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3, aflată în concediu pentru creșterea copilului, a încasat 17.000 de lei în 2017.
În declarația de avere depusă în 2017, Arsu Alin menționa și indemnizația de handicap, în valoare de aproape 3.500 de lei, precum și suma de 9.600 de lei, încasată din închirierea unui imobil. Aceste surse de venit nu se mai regăsesc în cea mai recentă declarație de avere.
Alin Ionuț Arsu este membru în Biroul Național sl USR.Este unul dintre puținii membrii ai formațiunii fondate de Nicușor Dan care este angajat la stat și are soția angajată tot la o instituție publică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *