Daniela Raiciu
PSD

Anca Daniela Raiciu

Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie, este o altă debutantă în ale politicii. În anul 2016, Raiciu Daniela Anca reușit să ocupe un post de consilier general. Ea a ajuns Consiliul General al Municipiului București (CGMB) candidând pe listele Alianței electorale PSD + UNPR.

Dacă la vremea aceea, Daniela Raiciu nu avea case, terenuri, bijuterii, obiecte de artă, dar nici datorii, lucrurile s-au schimbat imediat după ce a devenit consilier general al Capitalei. Anca Daniela Raiciu este născută în Caracal și a terminat în București Facultatea de Medicină și Farmacie în 1988.

Daniela Raiciu și-a angajat fata la primărie

După ocuparea funcției de consilier general, prioritatea Ancăi Raiciu a fost să o angajeze pe fiica sa, Ruxandra Strinu, în cadrul unei companii de stat. Compania se afla  chiar în subordinea Primăriei Capitalei. Potrivit CV-ului său, Ruxandra Strinu este, din 2016 membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Turistica București (CMTB).

Fiica Danielei Raiciu a obținut, în 2013, diploma de economist, fiind absolventă a Universității Romano – Americane, Facultatea de Management Marketing, specializarea Marketing. Încă din ultimul an de facultate ea a fost angajata mamei ei. Fata a ocupat  funcția de consilier marketing la SC Hofigal SA. Tot în 2013, Anca Daniela Raiciu a reușit să o includă pe fiica sa într-un program de internship la Guvernul Romaniei – Cancelaria Primului Ministru.

Averea și afacerile

Potrivit declarației de avere, în 2018, social democrata și-a cumpărat un apartament cu suprafața de circa 50 de mp în comuna ilfoveană Bragadiru. Atunci au apărut și datoriile în declarația de avere. Daniela Anca Raiciu are trei credite în lei, în valoare totală de aproape 240.000 de lei. Ea deține un autoturism Peugeot fabricat în anul 2007, achiziționat în leasing.

Conform declarației de interese, Daniela Anca Raiciu este vicepreședinte al filialei PSD sector 2. Totodată, Raiciu Anca este membru al Asociației Chimiștilor Cosmetologi și al Organizației Interprofesionale a Plantelor Medicinale și Aromatice, dar și președinte executiv al Patronatului „Planta Romanica”.

Daniela Raiciu deține 5% din SC Galhof 2012 SRL (o farmacie din rețeaua Hofigal situată în Galați). Firma a fost fondată în anul 2012 de Raiciu, alături de Butucescu Codruța Ligia și SC Hofigal SA.

În anul 2019, Anca Raiciu a câștigat aproape 168.000 de lei – 123.600 de lei ca director de marketing al SC Hofigal SA. Ea a mai luat peste 23.000 de lei în calitate de lector universitar în cadrul Facultății de Farmacie Titu Maiorescu. Ca administrator la  Galhof 2012 SRL a primit cica 6.500 de lei. Raiciu a încasat și 14.400 de lei din indemnizația de consilier general.

Debutul în viața politică a făcut-o pe Anca Raiciu să prindă gustul funcțiilor plătite din bani publici. În 2018, Raiciu Daniela a candidat pe listele PSD pentru un post în Parlamentul European, însă fără succes.

Related posts

DSP Neamț îl contrazice pe managerul pus politic de PSD la conducerea spitalului unde au murit 10 oameni: „Pacienții fuseseră mutați sâmbătă”

Andrada Ionescu

Orlando Teodorovici, atac direct la Marcel Ciolacu. A cerut să fie recunoscut de tribunal drept lider al PSD

Medicul Alexandru Rafila: vaccinarea nu trebuie folosită politic

Constantinescu Gabriel

Ponta dezvăluie trocul PSD-PNL: „nu intră la Guvernare, dar va vota guvernul”

Constantinescu Gabriel

PSD a dat liber la alianțe electorale pentru alegerile locale. Filialele au libertate totală, cu o singură interdicție

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu se pregătește pentru amânarea alegerilor parlamentare, printr-un proiect de lege

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment