Sorina Ancuta Comanici, Sector 1
Ancuta Comanici, PSD

Comănici Ancuța-Sorina este consilier local la primăria sectorului 1, din partea alianței electorale PSD+UNPR. Potrivit declarației de avere completate în anul 2016, Comănici Ancuța deține trei terenuri – două moștenite (unul în Vrancea și unul în București) și unul cumpărat, în 1993, în Vrancea. Comănici Sorina a cumpărat, în anul 1992, respectiv 2000, două apartamente situate în București și o casă de locuit în Vrancea. Comănici Ancuța-Sorina este proprietara unui autoturism de Land Rover, achiziționat în 2013.
Pe lângă funcția de consilier local, Comănici Ancuța-Sorina deține și funcția de director de cabinet la Ministerul Sănătății, de unde a încasat, în 2016, suma de 97.000 de lei, pe când, de la Consiliul General al Municipiului București (CGMB), a primit doar aproximativ 37.000 de lei. Cu toate acestea, Comănici Ancuța are două credite în valoare totală de 120.000 de lei, ambele la CEC Bank.
În 2017, Comănici Ancuța-Sorina a fost numită consilier personal al primarului Capitalei, Garbriela Firea. Tot atunci, Comănici Ancuța a devenit membru al Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Parking București SA.
Astfel, în 2017, veniturile declarate de Comănici Ancuța-Sorina au fost de 55.000 de lei (de la Ministerul Sănătății), 40.800 de lei (din funcția de consilier personal al Gabrielei Firea), 16.000 de lei din funcția de consilier al CGMB, aproape 4.000 de lei din funcția de consilier local, dar și aproape 8.000 de lei obținuți din închirierea unui apartament.
Potrivit declarației sale de interese, Comănici Sorina deține și funcția de secretar executiv al PSD sector 1.
Comănici Ancuța-Sorina este căsătorită cu Comănici Răzvan, care este angajat al Serviciului Român de Informații. Salariul acestuia este confidențial, singurul venit declarat fiind o moștenire în valoare de 23.000 de lei.
Cariera politică a Ancuței Comănici a început în anul 2012, când a fost numită șef serviciu în cadrul Spitalului clinic ”Sf. Maria”. La vremea aceea, venitul său era de aproape 18.000 de lei – 14.000 câștigați la spital și încă 4.000 de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, unde era inspector. La vremea aceea, Comănici Ancuța nu a declarat că făcea parte din niciun partid. Cu toate acestea, în iunie 2012, ea a candidat, pe listele USL București, pentru ocuparea unui loc în CGMB.
Abia în iunie 2013, Ancuța-Sorina Comănici a declarat funcția de consilier general în cadrul CGMB, când a schimbat și direcția politică, devenind vicepreședinte al filialei PSD sector 1. În 2014, Ancuța Comănici era și jurist la Romtehnochim, unde câștiga puțin peste 1.000 de lei.
În trecut, Anca Sorina Comănici a fost și consilier general al Capitalie, în timpul celui de-al doilea mandate al lui Sorin Oprescu, șefă de cabinet al ministrului Nicolae Bănicioiu și director de achiziții la Spitalul Sf. Maria din București. Ea a fost subiectul unor ample investigații de presă cu privire la achizițiile făcute de diferite instituții la care a lucrat de la firma Terra Gaz.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *