Cosmin Bărbălău, PSD Sector 4

Bărbălău Cosmin Constantin este un politician care a apărut recent pe firmament, el intrând în Consiliul Local al Sectorului 4 pe listele PSD în anul 2016. La intrarea în politică el a declarat nouă
terenuri intravilane în comuna ilfoveană Berceni (adiacentă Sectorului 4). În total proaspătul consilier local declara 5000 mp de teren. Marea majoritate a acestor proprietăți îi fuseseră donate chiar înainte de alegerile locale din 2016.
În 2011, Cosmin Bărbălău primise drept donație și un apartament de 68 de metrii pătrați a cărei locație nu o dezvăluie în declarația de avere. La intrarea în consiliul local, Bărbălău deținea două mașini, un BMW și o Skoda, ambele destul de vechi. El mai deținea 50000 de lei la Erste. Toate bogățiile fuseseră acumulate din salariul de 534 de lei de la Vida Fruit SRL, firmă la care de asemenea este și unic asociat, sau din salariul de 6240 pe care soția sa Roxana Valentina Bărbălău îl încasa de la Sovi Star Actual SRL.
Social democratul Cosmin Bărbălău este un cunoscut dezvoltator imobiliar. În 2013 el a început construirea unui ansamblu de locuințe în comuna ilfoveană Berceni alăuti de Pușa Apetri, Stelică Bărbălău, Raluca Apetri și Daniel Șoldea.
Prima reacție referitoare la terenurile primite drept donație de Bărbălău chiar în 2016 a fost că a dorit să nu intre sărac în consiliul local, iar familia i-a transferat niște proprietăți. În realitate, mama lui, Florina Jeni Bărbălău i-a donat acele terenuri pentru a le face scăpate de brațul lung al legii. În dosarul nr. 8758/2/2017 de la Curtea de Apel București s-a judecat sechestrul impus de procurori pentru proprietățile Florinei Bărbălău, printre care și un teren de 444 mp, număr cadastral 60223, imobil situat în Berceni, jud. Ilfov, înscris în cartea funciară 60223 Berceni, donat către Bărbălău Cosmin Constantin potrivit contractului de donaţie nr. 360/02.03.2016. Acest teren nici măcar nu se află în declarația de avere a politicianului propulsat de social democrați în Consiliul Local al Sectorului 4.
Jeni Bărbălău a fost reținută în dosarul deconturilor fictive de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate în noiembrie 2017. „In perioada 2016 – 2017, inculpatii reprezentanti ai furnizorilor autorizati de servicii medicale au indus in eroare CASMB prezentand ca fiind adevarate unele situatii nereale (raportari false in ceea ce priveste continutul serviciilor medicale prestate, asiguratul care a primit ingrijirile, data, ora si persoana care a efectuat serviciul medical), ceea ce a dus la efectuarea de plati necuvenite pentru servicii care nu au fost prestate. Astfel, au fost incasate de firmele inculpatilor anterior mentionati sume necuvenite cuprinse intre 151.098 lei si 3.041.650 lei.” se arată în comunicatul DNA.
Mama politicianului este o femeie de afaceri cu experiență. În 2001 apărea ca asociată a firmei Romsine Prodcomimpex SRL pe care în 2017, la un an de la intrarea fiului în Consiliul Local al Sectorului 4 o regăsim având control asupra Pieței Reșița din Sectorul 4. Femeia mai apare în legătură cu Mondo Expert, Cosmi Trading (firmă la care s-a încercat atragerea răspunderii familiei politicianului pentru faliment), Feromet Cosntruct SRL, Cosmi & Flori Impex, Lara Med Serv SRL (unde au și apărut problemele cu DNA), Home Med Serv SRL sau Seniors Heaven SRL.
La Lara Med Serv, printre asociați o regăsim și pe Apetrei Pușa, parteneră de afaceri și în domeniul imobiliar cu familia Bărbălău. După descinderea procurorilor firma este administrată de Stelică Bărbălău, tatăl politicianului.
În 2008 politicianul era asociat cu mama sa la Cosmi & Flori Impex, o firmă care a activat în controversatul domeniu al fructelor și legumelor, iar Cosmin Constantin Bărbălău și-a cedat părțile sociale în 2009 către Hortensia Racoviță și Cătălin Racoviță.
În octombrie 2017 politicianul social democrat intră ca asociat în Seniors Heaven, firma prin care familia Bărbălău dorește să-și facă un azil de bătrâni. El este numit administrator deși nici firma și nici calitatea de admnistrator nu se regăsesc în declarația sa de interesa sau de avere.
După ce a prins gustul funcțiilor publice, în 2018, Cosmin Bărbălău s-a angajat la Clubul Sportiv Municipal București, instituție din subordinea colegei sale de partid Gabrielea Firea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *