clotilde armand

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat Tribunalul Capitalei în urma neregulilor depistate de ANI în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, și a cerut anularea celor cinci dispoziții prin care edilul s-a desemnat manager de proiect și și-a majorat indemnizația lunară.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat, pe Facebook, după anunțul Prefecturii Capitalei. Ea spune că dispoziţia din 18 februarie prin care a preluat direct coordonarea proiectului de prevenire a corupţiei în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pe 8 martie de prefectul Capitalei de la acea dată, Alexandra Vacaru.

„A ieșit prefectul PSD să-și conteste propriul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor – cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Unde ați mai pomenit așa ceva?! Bun. Hai să prezentăm niște fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili.

Public aici un document pentru a spulbera toate acuzațiile nefondate pe care le-ați auzit în ultimele zile despre mine făcute de diverși actori politici. Dispoziția 715/18 februarie 2022 prin care preiau direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei.

Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene și nu a contestat dispoziția în instanță. “La data examinării legalității, nu au fost reținute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanța de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituției Prefectului.

Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le dețin și cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărțuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL și PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite și a instituțiilor publice pe care le controlează.

Totul cu un singur scop: remufarea la resursele financiare ale bugetului local. Dragi liberali și social-democrați, vă anunț că nu voi ceda acestor presiuni și voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupția din administrația locală a Sectorului 1”, a scris Armand, pe Facebook.

Ea a adăugat și avizul emis de Prefectura Capitalei.

Toni Greblă a sesizat instanța de judecată, după ce ANI a semnalat mai multe nereguli în cazul unui proiect cu fonduri europene în cadrul căruia Clotilde Armand s-a desemnat manager și și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

„Prefectul Municipiului București a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcția de manager de proiect și prin care și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat și având în vedere raportul Agenției Naționale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea dispozițiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 și 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale.

Menționăm că efectele dispozițiilor sus-menționate sunt suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei”, a transmis, luni, Prefectura Capitalei.

Clotilde Armand este acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de „conflict de interese” și de ”incompatibilitate” după ce a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, 18.720 de lei

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *